Bemutatjuk a Real Madrid Atléticótól "lopott" tehetségét

Madrid - Még mindig nem tudni, megszegte-e az egyezséget a Real.

Forrás:

Már megszokhattuk, hogyha egy fiatal játékos kiemelkedően teljesít, akkor hírtelen fél Európa képes sorba állni érte. Az sem zavarja a klubok vezetőit, menedzsereket, hogy csupán egy kiemelkedő szezonról beszélünk, nem véletlen, hogy a többiben nem tudott kitűnni az adott játékos. Jó, persze egy fiatal esetében elég, ha csak egy olyan kisebb csapathoz kerül kölcsönbe, ahol nincs akkora nyomás, nem kell félni a kettős terheléstől stb.

 

Egy-egy ilyen sikeres kölcsönjáték után akár van visszaút az anyacsapatba, vagy adott esetben egy másik, nagyobb gárdához menni, amely időközben kiszúrta a tehetséges játékost.

 

Pontosan ez történt Theo Hernándezzel is, aki az Atlético Madrid játékosa, de maradandót az Alavés mezében tudott nyújtani.

 

A 19 éves francia fiatal a Matracosok felnőtt csapatában be sem tudott mutatkozni, ami betudható az erős konkurenciának, hiszen a posztján szerepel az a Filipe Luís, aki a liga egyik legerősebb balhátvédje. Így kézenfekvőnek tűnt az Alavés érdeklődése, hiszen a kiscsapatnál állandó játéklehetőséghez jut, emellett tud első osztályú tapasztaltokat is szerezni, így később akár az Atléti alapembere is lehetne. Csak feltételes módban, ugyanis ekkor jön a képbe a két spanyol gigász, a Real és a Barca.

 

 

Sokáig úgy tűnt, hogy a katalán gárda lesz a befutó, ám 2 héttel ezelőtt a “királyiak” is felvették a kapcsolatot Theo csapatával. Ez azért furcsa, mert elvileg a két gárda kötött egy olyan szerződést, hogy nem igazolnak egymástól játékost, amit az Atléti be is tartott, amikor lett volna lehetőségük szerződtetni Moratát, ám nem tették.

 

Bár még nem tekinthető teljesen hivatalosnak az üzlet, már mindenki tényként közli, hogy Theo Hernández bizony a Real Madrid futballistája lesz. Hernández egy kész futballista családba született, hiszen édesapja, Jean-François (középhátvéd volt) hosszú éveket játszott Franciaországban a Toulouseban, a Sochauxban és Marseilleben is, miután Spanyolországba tette át a székhelyét. Később megfordult a Compostelában, a Rayo Vallecanoban és az Atlético Madridban, ahol Hernández és testvére, Lucas is elkezdett focizni.

 

Miután az utánpótlásban brillírozott, kézenfekvő volt, hogy kapjon egy új szerződést és a fejlődése érdekében az Alavéshez került, ahol alapember lett, hiszen 29 meccsen kezdett, a találkozók többségét pedig végigjátszotta, mindamellett, hogy 4 gólpasszt is kiosztott.

 

Nagy László

Legfrissebb híreink