Bekeményít az UEFA! Collina elmondta, hogy újra fogják rúgatni a büntetőket

Franciaország – Olyan szabályt akarnak betartatni, amelyet már évek óta be kellene.

Forrás:

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) játékvezetői bizottságának olasz vezetője Pierluigi Collina elmondta, hogy a kapusoknak a vonalon kell maradniuk a tizenegyeseknél.

 

Azokat a hálóőröket, akik előre mozdulnak a tizenegyes elvégzése közben, sárga lappal büntetik a franciaországi Európa-bajnokság hátra lévő részében, a büntetőt pedig újra elvégeztetik.

 

Collina elmondta, a játékvezetőktől szigorú szabályértelmezést kértek a pénteki megbeszélésen, hiszen a szombaton kezdődő kieséses szakaszban tizenegyespárbajok is előfordulhatnak. Kiemelte, sajnos már előfordult egy hiba a kontinensviadal korábbi szakaszában, a horvátok kapusa, Danijel Subasic ugyanis 1–1-es állásnál két métert előre lépve hárította a spanyol Sergio Ramos büntetőjét a horvátok által végül 2–1-re megnyert harmadik fordulós csoportmérkőzésen. Collina hangsúlyozta, amennyiben hasonló eset következne be a kieséses szakaszban, „a büntetőt megismételtetik és a játék szabályai szerint a kapust megbüntetik".

 

 

Ami az egészben nevetséges, hogy a kapusoknak mindig eddig tilos volt előre mozdulniuk a büntetők elvégzésénél, a játékvezetők azonban alig fújták vissza ezeket az eseteket. Arról már nem is beszélve, hogy a kapussal egyvonalban helyezkedik az alapvonali játékvezető, akinek elvileg mindent látnia kéne. Nyilván erről is megoszlanak a vélemények, mert ha minden szabálytalan tizenegyest visszafújna a játékvezető, akkor lehet, hogy hajnalig rúgnák a játékosok a büntetőket.

 

Mindenesetre kíváncsian várjuk hány tizenegyest fognak majd visszafújni a játékvezetők…

Legfrissebb híreink