Bayern München: brutális erősítések, két nagy nevet is bejelentettek

München – A fél Európa által körbeudvarolt portugál szupertehetség, Renato Sanches és a Dortmundból hazatérő Mats Hummels is a bajoroké.

Forrás: theguardian.com

Nem mindennapi átigazolásokat jelentett be egymás után a Bayern München! A fél Európa által körbeudvarolt, a Benfica együttesétől érkező portugál szupertehetség, Renato Sanches és a Dortmundból hazatérő Mats Hummels is a bajoroké.

 

A Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott a Benficával a 18 éves szupertinijének az átigazolásáról.

 

 

Renato Sanches hétfőn esett át a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd ötéves szerződést írt alá a Bayern Münchennel. A 18 éves belső középpályás márciusban már a portugál válogatottban is bemutatkozott, őt tartják a korosztálya legtehetségesebb futballistájának.

 

„Régóta figyelemmel követtük Renato Sanches teljesítményét – mondta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge a szerződés aláírása után. – Szerencsések vagyunk, hogy minket választott, hiszen rengeteg kérője akadt. Renato dinamikus támadó, aki technikailag is képzett. Tehetséges középpályás, akivel tovább erősödött a csapatunk.”

 

A Bayern München alelnöke, Jan-Christian Dreesen elmondta, hogy 35 millió eurót fizettek a Benficának Sanchesért, de a portugál klub további eurómilliókat kereshet bónuszok formájában, ha a fiatal játékost beválasztják a FIFA Év csapatába vagy Aranylabdát nyer.

 

 

Amit Hummelst illeti: A BVB világbajnok középsővédője április végén jelezte, hogy vissza akar térni a Bayern Münchenhez. A Dortmund jelezte, hogy a müncheni klub viheti a játékost, de csak akkor, ha kifizeti a kivásárlási árát.

 

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Matts Hummels minket választott – mondta a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge. – Ő a világ egyik legjobb középső védője, minőségi erősítés a csapatnak”

 

 

A 27 éves világbajnok átigazolási összegét nem hozták nyilvánosságra, de állítólag 35-38 millió eurót fizetett érte a német rekordbajnok.

 

„Nem volt könnyű döntés nyolc és fél év sikeres dortmundi szereplés után. Mindig büszke leszek arra, hogy a BVB mezét viselhettem, és tagja lehettem ennek a remek csapatnak. Mielőtt visszatérnék szülővárosomba, lesz még egy feladatom, társaimmal közösen: Dortmundba vinni a Német Kupát. Mindent beleadok a pályán, hogy ez sikerüljön. Köszönöm a csapattársaimnak, az edzői stábnak és a szurkolóknak ezt a csodálatos időszakot” – nyilatkozta Matts Hummels, akinek pont a leendő csapattársival kell majd szembenéznie a Német Kupa-döntőben május 21-én.

Legfrissebb híreink