BATE-Vidi: mint Budapesten

Hatalmas tétje lesz a Chelsea elleni meccsnek.

Forrás:

Európa Liga, L csoport, 5. forduló:
BATE Boriszov–Vidi FC 2-0 (1-0)
Boriszov, Boriszov Aréna, 5000 néző. Játékvezető: Carlos del Cerro (spanyol).
BATE Boriszov: Scsarbicki – Riosz, Volkov, Filipenko (Poljakov 46.), A. Filipovics – Baga, Dragun, Ivanics – A. Hleb (Szkavish 64.), Szignjevics, Sztaszevics.
Vidi FC: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego (Kovács 67.), A. Hadzic, Pátkai (Hodzic 64.), Milanov – Huszti (Nikolov 74.), M. Scsepovics.
Gólszerzők: Szignjevics (23.),  Ivanics (85.).
Sárga lap: Filipenko (39.), Hleb (49.), Szignjevics (65.), ill. Vinícius (76.).
 
Nem maradt nagyon más esélyük a fehéroroszoknak ahhoz, hogy életben maradjanak a továbbjutási álmaik, mint az első pillanattól kezdve nekiesni a Vidinek, minél hamarabb megszerezni a vezetést, hogy utána hasonló taktikát tudjanak alkalmazni, mint amivel Budapesten nyertek.
 
És a hazaiak rögtön kemény tempót kezdtek el diktálni, és ami fájóbb volt, veszélyes helyzeteket is kialakítottak, sőt, a vezetést is megszerezték. Azt viszont speciel nem ziccer, hanem olyan játékhelyzet után (szöglet), amire elméletileg nyugodtabban lehetett volna felkészülni. Vínicius azonban túl nyugodt volt, így lemaradt az emberéről, aki köszönte szépen a lehetőséget.
 
 
 
A Vidi azonban nem roppant össze, és ez az utolsó pár percig jellemző is maradt a fehérváriak játékára. A legnagyobb helyzetük az első félidőben Huszti ravasz szabadrúgása után volt, ám csak a sorfal eszén járt túl, mert hiába rúgta el a labdát a felugrók lábai alatt, a kapus a helyén a maradt.
 
Fordulás után maradt a nagy küzdelem és a jó tempó, viszont kiegyenlítettebb lett a küzdelem, mint a meccs elején, de el kell ismerni, a hazaiak álltak közelebb az újabb gól megszerzéséhez végig.
 
 
 
 
 
Az utolsó periódusra cserékkel próbálta frissíteni a csapatát Marko Nikolics (aki keményen értékelt a meccs után), előtérbe helyezve a támadójátékot, ám a vége előtt nem sokkal a BATE (budapesti taktika), gyors kontra után végleg eldöntötte a mérkőzés sorsát.
 
A Chelsea elleni meccsnek hatalmas tétje lesz december 13-án. A Vidinek a két hét múlva esedékes zárófordulóban a továbbjutáshoz több pontot kell szereznie hazai pályán, mint amennyit a BATE Boriszov gyűjt be a görög PAOK vendégeként.
 

Legfrissebb híreink