Balhé után fordulatos meccs: A West Ham az MU legyőzésével búcsúztatta az Upton Parkot

London – Hiába fordított az MU Martial duplájával, végül nagy esélyt szalasztott el a BL-szereplésre.

Forrás: Getty Images

Mint arról beszámoltunk és több videón is bemutattuk, 45 perces késéssel kezdődött a West Ham United-Manchester United mérkőzés, amelyet a Premier League 35.fordulójából halasztottak el, miután a hazai drukkerek üvegpalackokkal és füstbombával dobálták meg az érkező Manchester United autóbuszát, amelynek egyik ablaka betört. 

 

Ami az összecsapást illeti, Diafra Sakho találatával már a 10. percben vezetéshez jutott a West Ham, az első félidőben pedig már nem is változott az állás. A második játékrészre azonban más felfogásban érkezett a Manchester United. Anthony Martial előbb az 51., majd a 72. percben is eredményes volt, így fordított az MU.

 

Azonban a londoni csapat nem adta fel, és előbb Michail Antonio góljával a 76. percben egyenlített, majd Winston Reid öt minutummal később fejesből már újra vezetéshez juttatta a WHU-t. Mint később kiderült, ez egyben győzelmet is ért. A hazai együttes a sikerével nagy lépést tett az Európa Liga felé, míg az MU nagy esélyt szalasztott el a Manchester City-vel folytatott küzdelemben a negyedik, BL-helyért.

 

A West Ham a Manchester United ellen játszotta utolsó mérkőzését az Upton Parkban, amely 1904 óta adott otthont a „kalapácsosoknak”. A londoni klub új otthona a 2016–2017-es idénytől a 60 ezer férőhelyes Olimpiai Stadion lesz. 

 

Premier League, 35. forduló, elhalasztott mérkőzés

West Ham United–Manchester United 3–2 (D. Sakho 10., Antonio 76., Reid 80., ill. Martial 51., 72.)

 


 

Legfrissebb híreink