Bajnoki rendszer Európában - a Fradit is értesítette a Juve góréja

Az is megvan, mikortól szeretnék.

Forrás:

Az ECA (az Európai Klubszövetséget) vezetője, és egyben a Juventus elnöke, Andrea Agnelli ajánlatott tett a klubok felé, egy új összeurópai bajnoki rendszere, valamint egy madridi UEFA-találkozó bojkottjára is felszólította a csapatokat.
 
Az ECA azt szeretné, ha a Bajnokok Ligáját gondolná újra a szövetség, ami több mérkőzést eredményezne, és a sorozatból a bajnoki rendszerekhez hasonlóan ki lehetne esni, és fel is lehetne jutni. Ezt a Szuperligát pedig 2024-től szeretné elindítani. 
 
Erről a tervezetről Máltán tartana Agnelli egy megbeszélést június 6 és 7-én. Megtárgyalni, hogyan lehet ez “jövedelmező az európai futball jövőjében”. 
 
Agnelli listája, mint már említettük több európai meccset jelentene a kluboknak, és egy “piramis” szerű struktúrába rendezné a csapatokat szerte a kontinensről. Ez szerinte nagyobb “mobilitást és dinamizmust eredményezne a rendszerben, bevezetve a kieséses-fejutásos rendszert”.
 
Az ajánlásban külön feltünteni, hogy így mindenki érdemei szerint szerepelhetne a sorozatban, nem történelme miatt. Több információt egyelőre nem osztottak meg a tervezetről, mondván még ki sincs dolgozva teljesen.
 
Ez az új bajnokság viszont minden klub számára nyitott lenne, az országos bajnokságokon keresztül. Nagyobb bevételt, több meccset, több nézőt is vár ettől a páneurópai ligarendszertől. A levelet az ECA mind a 232 klubja megkapta, így a Ferencváros is, jelezte az Üllői129.hu.
 

Legfrissebb híreink