Az UEFA újabb fegyelmi eljárást indított Magyarország ellen

Marseille – Három szabálysértést vizsgálnak az európai szövetségnél.

Forrás: MLSZ

Nemrég jeleztük, hogy hat magyar szurkolót őrizetbe vettek a labdarúgó Európa-bajnokság Magyarország-Izland mérkőzése alatt a marseille-i stadionban történt incidenseket követően - közölte vasárnap a dél-franciaországi város rendőrsége. A hat szurkolót azért vették őrizetbe, mert a mérkőzés előtt átmásztak a tribünöket elválasztó kordonokon, valamint amiért a mérkőzés végén görögtüzeket gyújtottak a lelátón. 

 

Várható volt, hogy az UEFA sem hagyja annyiban a történéseket, ezért fegyelmi eljárást indított a magyar válogatottal szemben az Izland elleni Európa-bajnoki mérkőzésen történt szurkolói rendzavarások miatt – jelezte az nso.hu. A keddi események miatt egy eljárás már érvényben van.

 

Az európai szövetség a mieinkkel szemben három szabálysértés miatt indított eljárást. A válogatott drukkerei az Izland elleni csoportmérkőzésen (1–1) pirotechnikai eszközöket használtak, tárgyakat dobáltak a pályára, valamint rendzavarásokat követtek el.

 

 

Az UEFA etikai és fegyelmi bizottsága június 21-én hoz döntést az ügyben. A magyarok mellett a belgákkal szemben két, míg a portugálok ellen egy rendbeli szabálysértés miatt folyik vizsgálat.

 

A marseille-i stadionban az Izland–Magyarország mérkőzés előtt kisebb összetűzés alakult ki a biztonsági szolgálat és a magyar drukkerek között. Ezek után az egyik magyar szurkoló egy óriási UEFA-zászlón át próbált elmenekülni a rendfenntartók elől, de leesett, és elkapták.

 

 

 

 

 

Legfrissebb híreink