Az MTK kezet foghat a Fradival és a Lokival

Baku – A Gabala már a hetedik percben lezárta a továbbjutás kérdését.

Forrás: mtkbudapest.hu

Az MTK abban a tudatban lépett pályára Bakuba, hogy minimum két gólt kell lőnie, ha tovább szeretne jutni. Persze már a meccs előtt tudható volt, hogy a kék-fehérek számára nem lenne tragédia a kiesés, ugyanis Teodoru Vaszilisz vezetőedző elmondta, hogy a célkitűzés az volt, hogy egy kört menjenek tovább az EL-ben.

 

Ennek fényében viszonylag korán megadta a mérkőzés alaphangját, amikor a hetedik percben Szergej Zenjov egy ziccer után megszerezte a vezetést a Gabalának (1-0). A folytatásban az MTK kereste a fogást az azeri csapatom, de hiányzott a játékból a kreativitás és az átütőerő.

 

A kék-fehérek továbbjutásához csoda kellett volna, de a 37. percben Theo Weeks közeli fejesével (2-0) tett róla, hogy a második félidő csupán formalitás legyen.

 

Az MTK első félidőben mutatott játékát jól tükrözte a statisztika:

- kapura lövés: 1

- kaput eltaláló lövés: 0

- kaput nem találó lövés: 1

 

A második félidő sem kezdődött fényesen, ugyanis az 50. percben egy sprint után Darko Nikacs a combjához kapott és hordágyon kellett levinni a pályáról.

 

A mérkőzés képe nem sokat változott, az MTK becsületből próbált előre menni, de az azeri csapat játékosainak a hátát egyáltalán nem dörzsölte a háló. Úgy tűnt, ezzel az eredménnyel mindenki kiegyezne, csak fújják már le a meccset.

 

Az utolsó húsz percben a kék-fehérek támadtak a becsületgólért, de Torghelle Sándorék nem voltak élesre állítva. A MTK kiesését hűen tükrözi, hogy az első kaput eltaláló lövésére a 83. percig kellett várni, és ez európai szinten nagyon kevés.

 

 

PFK Gabala - MTK Budapest 2-0. Élő közvetítés a linkre kattintva érhető el.

 

Továbbjutott a Gabala 4-1-es összesítéssel, kettős győzelemmel

 

Legfrissebb híreink