Az Eb-hez hangolnák Messiék nagy seregszemléjét

Két egzotikus válogatott is meghívást kapott.

A Dél-amerikai Labdarúgó Szövetség (CONMEBOL) módosítani szeretné a versenynaptárát, hogy a kontinenstornája, melyet hagyományosan a világbajnokság utáni évben rendeznek, 2020-tól ugyanabban az évben legyen, mint az Európa-bajnokság.
 
Alejandro Domínguez, a dél-amerikai kontinentális szervezet paraguayi elnöke jelezte: a nemzetközi szövetség (FIFA) felé már meg is fogalmaztak egy kérvényt, melyben kérik a hozzájárulást, hogy a Copa Americák páros években lehessenek. Ezek a tornák szerepelnek a FIFA versenynaptárában, ezért a nemzetközi szövetség jóváhagyása szükséges a módosításhoz.
 
A változtatással azt szeretnék elérni, hogy az Európában futballozókat könnyebben engedjék el klubjaik.
 
A következő Copa Americát 2019. június 14. és július 7. között rendezik Brazíliában. A tornán részt vevő játékosok emiatt klubjaikban késve tudják majd megkezdeni a felkészülést a következő idényre.
 
Két éve kivételesen egy évben volt az Eb és a Copa América, mert akkor ünnepelte százéves fennállását a CONMEBOL. A tornát az Egyesült Államokban rendezték, a 16-os mezőnyben a dél-amerikaiak mellett az észak- és közép-amerikai zónából (CONCACAF) hat csapat vett részt.
 
A jövő évi Copán Japán és Katar lesz ott meghívottként.

Legfrissebb híreink