Az Atléti és a Real is kimarad két átigazolási időszakból

Madrid – A bombaerős Barcelona hatalmas előnyt kapott.

Forrás: mirror.co.uk

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) helybenhagyta korábbi ítéletét, miszerint az Atlético Madrid és a Real Madrid a következő két átigazolási időszakban nem regisztrálhat új játékost.

 

A két madridi klub megszegte a 18 éven aluli játékosok átigazolására vonatkozó szabályokat. Legutóbb a Barca kapott hasonló büntetést, a katalánok 2015-ben nem regisztrálhattak, igaz közben szerződtették Arda Turánt és Aleix Vidal, azonban fél évig nem léphettek pályára gránátvörös-kékben.

 

A FIFA büntetéséről szóló hivatalos döntés év elején született meg, tehát alapesetben 2016 nyarát és 2017 januárját érintette volna. A fellebbezéssel azonban madridi klubok lehetőséget adtak maguknak arra, hogy előre tervezzenek: idén nyáron még úgy tudtak igazolni, hogy az újonnan érkezőket regisztrálták.

 

Amennyiben a Nemzetközi sportdöntőbíróság (CAS) is számukra kedvezőtlen döntést hoz – a Barca esetében így történt –, úgy még mindig reménykedhetnek abban, hogy a január végéig elhúzódik az ügy.

 

A Real Madrid hivatalos közleményben reagált, ahogy az várható volt a sportdöntőbíróságnál is fellebbez az ítélet ellen.

Legfrissebb híreink