Atlético-Barca: a hispán-katalán harc emlékezetes csatája lesz - videó

Madrid – Maga a pokol zenekara vár majd a vendégekre.

Forrás:

Szenvedély és hit!

 

Ez a két mozgatórúgó a jellemzője minden Atlético Madrid szurkolónak a világon. Szenvedélyesen, mindennél jobban imádják az örök harmadik csapatukat, és megvilágosodásuk első pillanatától kezdve a halálukig (meg persze utána is) hisznek a lehetetlenben, a csodák csodájában, hogy egyszer, ha csak egy pillanatra is, de jobbak lesznek a Barcelonánál és a Real Madridnál egyszerre.

 

Hiába nyertek már bajnokságokat, spanyol kupákat, a világ két leghatalmasabb klubja közül az egyik (de amúgy 95%-ban mindkettő), mindig az Atlético előtt szokott járni. És nem is kicsit…

 

Ám az Atlético szurkolói a lehető legnagyobb ívben tesznek a világ által elfogadott tényekre. Amellett, hogy egyszer az életükben tényleg övék lesz a dicsőség, még abban hisznek totálisan, hogy Spanyolország egy és megbonthatatlan!

 

És ma este, a Barcelona elleni meccsen (kezdés 20.45-kor), ennek hangot is próbálnak adni. Arra kértek mindenkit, spanyol lobogóval menjen minden szurkoló a mérkőzésre, hogy jelezzék: a haza egy! A klubelnök közleményben reagált, hogy a meccs ne a politikáról szóljon, mert a Barcelona tiszteletre méltó sportbarát, de ezekben a pillanatokban úgy tűnik, a hispán derékhad most sem fog hallgatni az előkelőségre. Az Atlético marketingesei helyében a vezetőedző Diego Simeone, a csapatkapitány, az öltözőben és a pályán egyedüli főnöknek számító Gabi, és az ultrák kedvencére (a cséká is a kapu mögött nőtt ám fel), Fernando Torres hármasára bíztuk volna a feladatot…

 

Elképzelhetetlen köténnyel alázta Ronaldo a csapattársát - videó - NB1.hu

Ronaldo köténye

A mérkőzésen nem lesznek katalán szurkolók, hivatalosan azért, mert a két klub nem tudott megállapodni egymással a jegyek elosztásában. Eddig, érdekes módon, ez mindig sikerült…

 

Ez viszont most – sajnos – lehet, hogy jobb is. Benne van a feszültség a levegőben, bármikor elszabadulhatnak az indulatok. Amikor legutóbb így történt egy Atleti-meccs kapcsán a fővárosban, akkor az Atlético fanatikusai egész egyszerűen megölték Spanyolország egyik legkeményebb táborának, a Deportivónak a vezérszurkolóját. A deporosok támadtak, és ez hatalmas hiba volt. Pillanatokon belül több ezres ellentámadás bontakozott ki, a vendégek vezérét nemes egyszerűséggel agyonverték, majd a lelátó tövéből, az autópályáról, több mint 10 méter magasból, bedobták a 2 fokos folyóba…

 

Sokan azt gondolják, hogy az Atlético és a Barcelona fanatikusai jóban vannak egymással, mert nem szeretik a Real Madridot. Ez, így, soha nem volt teljesen igaz, de volt hasonló. Ám nagyjából 20-25 évvel ezelőtt, amikor Barcelonában, egy vendéggól után a fővárosiak pár százan rákezdtek a „Viva, Espana!” rigmusra, több ezer katalán támadt rájuk, több hullámban. Azóta vége a korábbi barátságnak, ám például akkor, amikor a spanyol válogatott világbajnokságot nyert, vagy Európa-bajnok lett, a Vicente Calderón közönsége felállva tapsolta, hosszú perceken át a katalánok spanyol válogatottjait, amikor először arra jártak az adott sikerük után.

 

A Barca-Real rivalizálás szurkolói szinten is ismert mindenki előtt, Atlético-Real viszonylatban viszont érdekes a helyzet a fanatikusok köreiben. Hasonló kapcsolatuk van, mint az Inter és a Milan ultráinak. Majdnem olyanok, mintha unokatestvérek lennének egymással, de persze fiúk, akik rivalizálnak, és ha kell, akkor le is matekozzák a nézeteltérést, majd mindenki tovább issza a sörét. Volt, hogy a Real drukkerei ki voltak tiltva az Atlético elleni, idegenbeli BL-meccsről, de a hazaiak inkább odaadták a jegyeiket a kirekesztetteknek, így bejutottak a mérkőzésre.

 

A hispánok, akik Spanyolország megbonthatatlan egységében hisznek, ilyenek!

 

Egyébként a ma esti lesz az első igazi spanyol rangadó az Atlético Madrid új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban. Minden Atlético-fanatikusnak hiányzik a legendás Vicente Calderon, de amikor a képernyő jobb oldala mögötti kapunál felhangzanak majd a rigmusok (érdemes lesz megskubizni, milyen figurák figyelnek ott), mindenki rádöbbenhet: az ellenfél számára a pokol zenekara az, ami igyekszik megfélemlíteni.

 

Akár tetszik, hogy politikai felhangja is bőven lehet a meccsnek, akár nem, akár egyetértünk a hispánok véleményével, akár nem, egy dolgot biztosan állíthatunk: az atmoszféra örökké emlékezetes lesz, mint mindig, amikor az Atlético Madrid otthon játszik!

 

Mert a szenvedély és a hit ünnepe lesz a meccs!

 

Mindettől függetlenül mérkőzés esélyese, most is, mint mindig, a Barcelona…

Legfrissebb híreink