Arteta könnyek között búcsúzott, Cazorla kisfia felkeltette Wenger figyelmét

London – A 10 év után távozó Tomás Rosickynak sorfalat álltak csapattársai.

Forrás: arsenal.com

A Premier League utolsó fordulójában az Arsenal hazai pályán 4-0-ra legyőzte az Aston Villát. Az Ágyúsoknak óriási fieszta lett a vasárnap este, mivel a Tottenham vereségének köszönhetően befutottak a második helyre és megünnepelhették a St Totteringham's Dayt. (A Spurs 20 év egyetlen egyszer sem végzett az Arsenal előtt a tabellán, ezt az Ágyúsok szurkolói rendre a riválisuk orra alá dörgölik).

 

Az ünneplés mellett a búcsúzók is óriási ovációban részesültek. Az Arsenal 34 éves csapatkapitánya, Mikel Arteta vasárnap játszotta utolsó profi mérkőzését, ezt gyönyörű góllal koronázta meg, amit meg is könnyezett a pályán. Angol sajtóértesülés szerint Pep Guardiola segítőjeként fog dolgozni a Manchester City-nél, így ne legyen kétségünk, hogy hamarosan vezetőedzőként is láthatjuk majd a spanyol középpályást.

 

A csapatkapitány mellett távozik a cseh közönségkedvenc Tomás Rosicky is, aki 10 év után mond búcsút az Arsenalnak. A „kis Mozartnak” becézett játékmester sérüléssel bajlódik, így Arséne Wenger nem küldhette pályára, azonban a lefújás után a játékosok 7-es számú, Rosicky feliratú mezben álltak sorfalat a 35 éves legendának.

 

 

A két rutinos kedvenc búcsúztatója után jött a szokásos tiszteletkör, amikor az Arsenal futballisták a gyerekeikkel vonulnak körbe a játéktéren és elköszönnek a szurkolóktól. Ekkor történt, hogy a spanyol válogatott Santi Cazorla kisfia ellopta a showt. Az 5 éves Enzóhoz, úgy ragad a lapja, mint édesapjához, és csak potyogtak körülötte a többiek, amikor elkezdett cselezgetni. Arséne Wenger köztudottan szereti a fiatal tehetségeket, sokan az első nyári igazolást látják benne.

 

 

Legfrissebb híreink