Ártatlanul ült a börtönben a walesi labdarúgó?

Cardiff - Ched Evanst nemi erőszakért ítélték el, most újratárgyalják az ügyét.

Forrás: mirror.co.uk

Ched Evans, walesi válogatott labdarúgó két és fél évet ült egy tizenkilenc éves lány sérelmére elkövetett nemi erőszakért, de egy új, vagy figyelmen kívül hagyott bizonyítéknak köszönhetően újratárgyalják az ügyét.

 

Ched Evans korábban játszott a Manchester City, a Norwich City és a Sheffield United csapatában is, a walesi válogatottban 2008 és 2013 között tizenhárom mérkőzésen egy gólt szerzett. Evans 2012 áprilisában egy tizenkilenc éves lány sérelmére elkövetett nemi erőszakkal vádolták meg, állítólag egy Rhyl hotelben történt az eset. Bűnösnek találták, akkori klubja, a Sheffield United felbontotta a szerződését, majd a most huszonhét éves csatár 2014-ben szabadult a börtönből, miután leülte ötéves börtönbüntetése felét. A csavar most következik a történetben, ugyanis az ügy ismét bíróság elé kerül, ugyanis új bizonyíték került elő.   

 

Egészen pontosan az sem biztos, hogy teljesen új bizonyítékról van szó, vagy inkább valamiről, amit nem vett figyelembe a bíróság. Evans végig tagadta bűnösségét, állítása szerint közös akarattal történt az aktus, 2012-ben fellebbezett az ítélet ellen, hiába. Most, ha ártatlannak találják, körülbelül ötszázezer fontot követelhet, ugyanis ekkora jövedelemtől esett el a börtönbüntetés miatt. Evans, aki azóta apa lett, felesége mindenben támogatta jelenleg is mellette áll. A korábbi labdarúgó azóta sem játszott, ugyanis hiába próbált visszatérni, egyik klub sem vállalta fel az eset miatt. Most azonban tele van tervekkel, ugyanis ezt nyilatkozta: "Újra akarom kezdeni a karrieremet, és Wales nemzeti csapatában játszani Anglia ellen a nyári Európa-bajnokságon."      (mirror.co.uk/M4 Sport) 

Legfrissebb híreink