Akár 20 mérkőzésre is eltilthatják az Atlético Madrid vezetőedzőjét

Madrid – Csalással, tiltott utasítások átadásával vádolják Simeonét.

Forrás:

Mint ismeretes, a spanyol szövetség három mérkőzésre, azaz a bajnokság végéig eltiltotta az argentin trénert, akit a Málaga ellen 1-0-ra megnyert bajnoki szünetében állított ki a játékvezető. Az eset előzménye, hogy valaki a tréner közeléből egy labdát dobott a pályára, miközben a vendégcsapat éppen kontratámadást vezetett. A fegyelmi bizottság a felvételek alapján nem tudta azonosítani, ki dobta be a labdát, mindössze annyi derült ki, hogy az Atlético kispadjáról érkezett. A szabályok értelmében ilyen esetben a vezetőedzőé a felelősség - írta az m4sport.hu.

 

A szankció azt jelenti, hogy az edző egyáltalán nem kommunikálhat a csapattal közvetlenül a meccs előtt, alatt és után. Az eltiltott tréner nem közölhet döntéseket vagy tanácsokat senkivel, aki kapcsolatban van a csapattal.

 

 

A szombati, Rayo Vallecano ellen 1-0-ra megnyert mérkőzés televíziós felvételei alapján felmerült a gyanú, hogy Simeone a lelátóról az eltiltás ellenére utasításokat adott a kispadnak. A tribünön Pablo Vercellone kapusedző egy headsettel a fején ült mellette, aki szája elé tartott kézzel többször is beszélt a mikrofonba. Ez bevett szokás Spanyolországban, ezzel próbálják elkerülni, hogy a beszélő szájáról leolvassák annak mondandóját. A kispadon Germán Burgos helyettesítette a vezetőedzőt, aki - eddigi szokásával ellentétben - szintén fülessel és mikrofonnal volt felszerelkezve, és ő is többször beszélt bele kezével eltakarva a száját. A szünetben lecserélt csapatkapitány, Gabi a második félidőre szintén headsettel a fején ült le a kispadra, és ő is gyakran beszélt a mikrofonba.

 

Érdekesség, hogy az Atlético éppen egy cserének köszönhette a győzelmet: Antoine Griezmann a pályára lépése után néhány pillanattal később lőtte a győztes gólt. Amennyiben a vádak igaznak bizonyulnak, az argentin szakember akár 20 meccses eltiltásra is számíthat.

Legfrissebb híreink