A videóbíró ezúttal a svédeknek segített - videó

Oroszország - Befogták Mexikót a skandinávok.

Forrás:

F-CSOPORT
 
Svédország-Koreai Köztársaság 1-0 (0-0)
Nyizsnyij Novgorod, 42 300 néző, v.: Joel Aguilar (salvadori)
    
gólszerző: Granqvist (65., 11-esből)
sárga lap: Claesson (61.), illetve Kim Sin Vok (13.), Hvang He Csan (55.)
 
Svédország: Robin Olsen - Ludwig Augustinsson, Andreas Granqvist, Pontus Jansson, Mikael Lustig - Viktor Claesson, Sebastian Larsson (Gustav Svensson, 81.), Albin Ekdal (Oscar Hiljemark, 71.), Emil Forsberg - Marcus Berg, Ola Toivonen (Isaac Kiese Thelin, 77.)
 
Koreai Köztársaság: Cso Hjun Vo - Li Jong, Dzsang Hjun Szo, Kim Joung Kvon, Park Dzso Ho (Kim Min Vo, 28.) - Li Dzse Szung, Ki Szung Jueng, Go Dzsa Csol (Li Szung Vo, 73.) - Hvang He Csan, Kim Sin Vok (Dzsung Vo Joung, 66.), Szon Hung Min
 
 
 
 
A mérkőzés első félideje csupán egy nagy helyzetet hozott, ezt Berg puskázta el, de dél-koreai szempontból nézve Cso Hjun Vu hárított hatalmasat. Talán sok skandináv drukker ekkor bánta igazán, hogy a kapitány nem számított Zlatan Ibrahimovicra...
 
Az első 45 perc krónikájához hozzátartozik, hogy az ázsiai mesternek sérülés miatt le kellett kapnia a pályáról Pak Dzsu Hót, aki a combját fájlalta.
 

A szünetet követően eseménydúsabbá vált a játék, a dél-koreaiak egyik fejese az oldalhálót rezgette meg, míg a másik oldalon Toivonen dolgoztatta meg az ellenfél kapusát.
 
A 63. minutumban büntetőgyanús szituációt láthattunk az ázsiai tizenhatoson belül, Claesson került a földre. A játékvezető először nem fújt a sípjába, de a videóbíró a segítségére sietett. Granqvist magabiztosan értékesítette a lehetőséget, a kapus jobbra várta a labdát, a rutinos svéd balra rúgta. 
 

 

Hiába került hátrányba Dél-Korea, nem tudott ritmust váltani, így a komolyabb lehetőségek is elmaradtak. 
 
Svédország a győzelemnek köszönhetően ugyanúgy három ponttal rendelkezik, mint Mexikó, míg az ázsiai gárda nagyon nehéz helyzetbe sodródott.
A csoport további programja:
 
2. forduló:
június 23., szombat: Németország-Svédország, Szocsi 17.00
június 23., szombat: Koreai Köztársaság-Mexikó, Rosztov 20.00
    
3. forduló:
június 27., szerda: Mexikó-Svédország, Jekatyerinburg 16.00
június 27., szerda: Koreai Köztársaság-Németország, Kazany 16.00
 
A csoport állása: 

Legfrissebb híreink