A szurkolók miatt indított eljárást az UEFA a Barca-PSG után

Zürich – A párizsiakat sem kellett félteni „hazai pályán.”

Forrás:

 

Fegyelmi eljárást indított az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) annak nyomán, hogy a Paris Saint-Germain barcelonai Bajnokok Ligája-mérkőzése után néhány hazai szurkoló a pályára rohanva ünnepelt a Camp Nou Stadionban.

 

A katalán csapat 4-0-ra kikapott az első, párizsi találkozón, majd 6-1-re győzött a szerdai visszavágón, ezzel elsőként sikerült négygólos hátrányt ledolgoznia a BL történetében.

 

Az UEFA fegyelmi testülete március 23-án foglalkozik a szabálytalan ünnepléssel.

 

A párizsi csapatot csütörtök este csalódott szurkolók várták a Le Bourget repülőtéren. Közülük néhányan összetűzésbe keveredtek a játékosokkal, megrongáltak több autót. Egyikük rácsapott Thiago Motta kocsijára, mire a középpályás gázt adott és fellökte a drukkert, akit könnyebb sérülésekkel kórházba szállítottak, s később panaszt tett. Vizsgálat indult az ügyben, de Thiago Mottát egyelőre nem hallgatták ki, illetve semmilyen előállítás nem történt.

 

A PSG két motorja bulizott a Barca meccs előtt?

Az ultrák (Collectif Ultras Paris) a francia hírügynökségnek levélben jelezték, hogy semmi közük nem volt a történtekhez:

 

„Mi nem olyanok vagyunk, akik az első nehézség után elpártolnak a játékosoktól. Ahogy mindig is mondtuk, ezután is a klub, az elnök, a szakmai stáb és a játékosok mögött fogunk állni, hogy címeket szerezzünk, kupákat nyerjünk és a következő idénynek még erősebben vágjunk neki.”

 

A PSG az éjszaka folyamán "a leghatározottabban" elítélte és "elfogadhatatlannak" nevezte "egyesek agresszív" viselkedését.

Legfrissebb híreink