A pénzügyi tisztviselőknek nem tetszett a Barca Messi-kampánya

Barcelona – A klubot felszólították a kampányuk befejezésére.

Forrás:

A spanyol pénzügyi tisztviselők szakszervezete kritizálta az FC Barcelona médiakampányát, amellyel kiáll labdarúgója, az adócsalás miatt felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott Lionel Messi mellett. A szakszervezet szerint a bajnok és kupagyőztes katalán klub akciója "felelőtlen", ezért spanyol sajtóértesülések szerint felszólította az egyesületet a kampány lezárására és a Messire kirótt büntetés elfogadására.

 

A spanyol klub a közösségi médiában "Mi mind Messik vagyunk" mottóval szólította fel szurkolóit az ötszörös aranylabdás támogatására. A Barcelona visszautasította a pénzügyi tisztviselők kritikáit, mondván, ők sem avatkoznak bele a munkájukba.

 

"Soha nem vontuk kétségbe, hogy szükséges adót fizetni" - nyilatkozta a Barcelona szóvivője az El Paísnak.

 

A huszonkilenc éves argentin labdarúgót és édesapját is 21 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtotta múlt szerdán a barcelonai bíróság. Idősebb Messinek 1,5 millió, a fiatalabbnak kétmillió eurós bírságot is be kell fizetnie. Mindkettőjüket három rendbeli adócsalással vádolták. Az ítélet ellen a spanyol legfelsőbb bíróságon fellebbezhet Messi és édesapja. A vád szerint 2007 és 2009 között Messi az édesapja, valamint különböző tanácsadók segítségével 4,1 millió euróval károsította meg a spanyol államkasszát, mivel a futballista személyéhez kötődő jogok értékesítéséből befolyó összegek után nem adóztak, azokat Spanyolországon kívül - Uruguayban, Belizében, Svájcban és Nagy-Britanniában - bejegyzett cégek kezelték. Három éve indították meg hivatalosan a nyomozást ellenük, s a játékos végig tagadta, hogy törvénysértést követett volna el.

Legfrissebb híreink