A német kapitány nem kér hazája bajnokságából

Németország - A válogatott élén sem kíván egyelőre hosszabbítani!

Forrás:

Az 56 éves tréner, aki 1996 és 1998 között a VfB Stuttgart vezetőedzője volt, erről egy interjúban beszélt. A Bundesliga színvonala szerinte - még a gazdaságilag erős angol és spanyol bajnoksággal összehasonlítva is - nagyon magas. Joachim Löw, a világbajnok német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kizártnak tartja, hogy a jövőben bármikor a német élvonalban edzősködjön - jelentette a sport365.hu.
 

"Fontos feladat, hogy a fiatal játékosok fejlődjenek. Ez a jövő. És ezen a területen szerintem Németország vezető, előrébb tartunk, mint más bajnokságok, ahol sok pénzt fizetnek" - fogalmazott.
 

Löw tíz éve szövetségi kapitány, a jelenlegi szerződése a 2018-as világbajnokság végéig szól. Azt mondja, egyelőre nem lát okot arra, hogy Reinhard Grindel szövetségi elnök kérésének eleget téve meghosszabbítsa a megállapodást.
 

"A bizalom megtisztelő, de jelenleg nincs ok erre. Először a 2018-as oroszországi vb-vel szeretnék foglalkozni" - fogalmazott.
 

A korábban Törökországban és Ausztriában is edzősködő szakember egyelőre nem érzi magán a fáradtság, kiégettség jeleit, mint mondta, hajtja a 2014-es vb-győzelem. "Nagy motivációt érzek magamban. 2014 ösztönző, meg akarom védeni a címet" - tette hozzá.

Legfrissebb híreink