A magyar vízilabda ikonja alapjaiban rengetné meg a foci szabályait

Érdekes ötlettel állt elő.

Forrás: vasassc.hu

Az Indexnek adott interjút Csapó Gábor, Európa-, világ- és olimpiai bajnok vízilabdázó, a téma nem más volt, mint a labdarúgó Európa-bajnokság. A legendás sportoló egy érdekes ötlettel állt elő, ami alapjaiban változtatná meg a futball szabályait:

,,Mintha az történt volna az Eb-n, hogy azok győztek, akik a BL-ben nem jutottak messzire. Akik nem voltak kifacsarva. Vagyis az olaszok. A franciák, angolok pedig elvéreztek, ki előbb, ki utóbb. Nem?

Ez szerintem egy kicsit tudálékoskodás, ma divat ragozni a semmit, nem hinném, hogy erről lenne szó. Persze igaz, hogy a futball rászorul egy kis ráncfelvarrásra. Én például húsz éve szajkózom, hogy a tizenegyespárbajt nem a meccsek után, hanem előtte kellene lerendezni. Mindjárt másképp állnának hozzá a csapatok! Aki elvesztette a tizenegyeseket, az egyből nekiesne a másiknak, mert tudná, hogy neki a döntetlen nem jó, neki futballoznia kell. 

Tizenegyesek a meccs előtt, nem utána!

Csapó Gáborról mindenki tudja, hogy a hetvenes, nyolcvanas években a világ egyik legjobb vízilabdázója volt: 1973-ban, Belgrádban világbajnok, három évre rá Montrealban olimpiai bajnok volt, és légiósként még 35 évesen is az olasz bajnokság gólkirálya. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy az 1990-es olaszországi labdarúgó-világbajnokságon ő gardírozta a Nemzeti Sport kiküldött tudósítói brigádját, és jobban ért a focihoz, mint a pólóhoz.

Nem is rossz ötlet!

Van itt más is. Nekem az borzasztóan nem tetszik, hogy ezek az agyonfizetett játékosoknak, meg főleg az edzőknek – mert azért ezek a csillagászati bérek kitalált, irreális összegek – mindennél többet ér, hogy ők ne kapjanak ki. Ami utána jön, ha alulmarad tizenegyesekkel, az már nem kikapás. Na de ha előbb rúgják a tizenegyeseket! Akkor nem lehetne blöffölni. És a VAR-szabály sincs még eléggé bejáratva."

Legfrissebb híreink