A Loki megcélozza a csoportkört az Európa Ligában

Debrecen – Szakály Péter és Korhut Mihály nyilatkozott a Zsodino elleni meccs előtt.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC-TEVA ismét hazai környezetben játszhat az Európa Ligában, hiszen csütörtök este a Torpedo Zsodino látogat a Nagyerdei Stadionba. A hétvégén pedig az NB I is indul, így a játékosoknak nem lesz sok idejük a pihenésre. A heti megmérettetésekről a Loki csapatkapitánya, Szakály Péter, és balhátvédje, Korhut Mihály nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának.  
 
 
– A Torpedo Zsodinóról hétfőn kaptunk egy anyagot, amelynek segítségével kielemeztük a játékukat. Az kiderült, hogy jó csapatról van szó, mondhatjuk, BATE Boriszov szintű játékerőt képvisel. Nem véletlenül kerültek be ebbe a selejtezőkörbe – mondta a Loki csapatkapitány, Szakály Péter. – Fő célunk persze az, hogy továbbjussunk ebből a párharcból is. Kulcsfontosságú lesz, hogy az első meccsen milyen százalékban tudjuk értékesíteni a helyzeteinket. A La Fiorita ellen is nagyobb arányú győzelmet szerettünk volna aratni, amihez meg is volt a lehetőség, de sajnos nem jött össze. Biztos vagyok benne, hogy lesznek helyzeteink, szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy legyen esélyünk a visszavágón is a továbbjutásra. A csütörtöki Európa Liga-selejtező után pedig újabb feladat elé nézünk, hiszen vasárnap a Paksot fogadjuk bajnoki mérkőzésen. Az elmúlt szezon egyik meglepetéscsapatának tartom a tolnaiakat. Csertői Aurél remekül összerakta őket, szimpatikusan játszanak. Tavaly mind a háromszor ki-ki meccset játszottunk velük. Most is hasonlóra számítok, bár mellettünk szól, hogy mi meccsben vagyunk, hiszen már két tétmérkőzésen is pályára léptünk idén. Szeretnénk jól rajtolni, de egyelőre a csütörtöki találkozó a legfontosabb. 
 
 
Korhut Mihály, az Európa-bajnokság debreceni hőse már a La Fiorita elleni selejtezőn is pályára lépett. Mint elmondta, alig várta, hogy ismét tétmeccsen játszhasson. 
 
 
– Korán kezdtem a felkészülést a válogatottal, hiszen a szezon végén egyből indultunk az ausztriai edzőtáborba – kezdte Korhut Mihály. – Az Európa-bajnokság után egy hét pihenőt kaptam Kondás Elemér vezetőedzőtől, ami bőven elég is volt. Nem akartam sokat kihagyni, mert akkor a leépülés miatt kezdhettem volna mindent elölről. Teljes mértéken feldobott ez a torna, nem vágytam több pihenésre. Alig vártam már, hogy kezdődjön a bajnokság és az Európa Liga. Az első körben egy amatőr csapattal játszottunk, amely ellen kötelező volt a továbbjutás. Most egy erősebb ellenfél vár ránk, de célunk, hogy kiejtsük a fehérorosz csapatot is. Szeretnénk jól szerepelni, és minél tovább menetelni az Európa Ligában, akár a csoportkörig.
 

Legfrissebb híreink