A kriptonitból gyúrt Atlético-védő csak az egyik veszte volt Egyiptomnak – videó

Jekatyerinburg – Megérdemelten nyert Uruguay!

Forrás:

A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Egyiptom–Uruguay 0–1 (0–0)
Jekatyerinburg, Jekatyerinburg Aréna. Vezette: Kuipers (holland)
EGYIPTOM: el-Senavi – Fati, Gabr, Hegazi, Abdel-Safi – Elneni, Hamed (Morszi, 50.) – Varda (Szobhi, 82.), Szaid, Trézéguet – Mohszen (Kahraba, 63.). Szövetségi kapitány: Héctor Cúper
URUGUAY: Muslera – G. Varela, Giménez, Godín, M. Cáceres – Nández (C. Sánchez, 58.), Bentancur, Vecino (Torreira, 87.), De Arrascaeta (C. Rodríguez, 59.) – L. Suárez, Cavani. Szövetségi kapitány: Óscar Tabárez
Gólszerző: Giménez (89.)
 
Bár a meccs nem volt túlságosan jó, Egyiptom bebizonyította, hogy a tegnap egy nem túl acélos orosz válogatott ellen (ez még akkor is igaz, ha végül továbbjutnak a hazaiak) lebőgő Szaúd-Arábiával ellentétben, méltó tagja a világbajnokság mezőnyének.
 
Uruguay nem tartozik közvetlenül a legnagyobb esélyesek közé, de bármikor előrukkolhat olyan meneteléssel, hogy a legjobb nyolc vagy négy között találja magát. Az Atlético két középső védője, a kriptonitból gyúrt Diego Godín és a szintén bitang kemény José Giménez, továbbá a PSG világsztárja, Edinson Cavani és persze a Barca csillaga, Luis Suárez, bármelyik válogatott kezdőjébe beférne.
 

Előbbi kettő miatt biztosítva volt most is a szilárd védekezés, utóbbi kettő miatt meg a világ összes védelme retteghet. Uruguay, esélyesebbhez méltóan próbált irányítani, de főleg a második félidőben, Egyiptom is többször átment ellenfele térfelére.
 
A hajrára már Godín is többször előretört, de dél-amerikaiak Cavani próbálkozásainál jártak a legközelebb a vezetés megszerzéséhez. De egyszer El Shenawy védett bravúrral, egyszer meg a kapufa segített. Végül azonban Uruguay megnyerte a meccset, mert Gimenez fejese után pár perccel a vége előtt megérdemelten került a labda a kapuba.
 
Uruguay nagy lépést tett a továbbjutás felé.
 

Mohamed Szalah nagyon hiányzott Egyiptomból, de soha nem derül ki, mi lett volna, ha csak egy percet is játszik. 
 
A mai menüben még az ismeretlen egyenletnek számító Marokkó-Irán (17.00), valamint a gyakorlatilag mindenki által várt Portugália-Spanyolország (20.00) szerepel.
 

Legfrissebb híreink