A Honvéd újratöltötte Luxemburgot

Végtelenül szomorúak vagyunk.

Forrás:

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Progrés Niederkorn (luxemburgi)-Budapest Honvéd 2-0 (1-0)
Stade Municipal, v.: Karim Abed (francia)
gólszerző: de Almeida (21.), Marques (84.)
sárga lap: Karapetyan (31.), Karayeer (88.), illetve Holender (56.), Batik (90.)
Továbbjutott: a Progrés Niederkorn, 2-1-es összesítéssel.
 
Progrés Niederkorn: Flauss - Martins, Marques, Hall, Gobron - O. Thill, Mutsch, S. Thill (Karayer 65.) - Francoise (Bastos 73.), Karapetyan, De Almeida (Ferino 89.)
Budapest Honvéd: Gróf - Heffler T., Batik, Kamber, Skvorc - Banó-Szabó (Baráth, 33.), Vadócz, Nagy G., Uzoma (Kukoc 87.) - Holender (Lukács 73.), Danilo
 
 
Luxemburg!
 
Megközelítés kérdése, hogy már lehagyott minket klub- és válogatott szinten, vagy utolért, vagy mindjárt utolér, a szomorú valóság az, hogy egyik variációnak sem lett volna szabad soha bekövetkeznie.
 
De bekövetkezett!
 

Előbb a válogatottat győzték le, most a Honvédot ejtették ki az Európa-ligából. Az is kemény volt, hogy a Dudelange játékosai meg nem hitték el Felcsúton a lefújás után, hogy kiestek a Vidi ellen.
 
A Honvédot üldözte a balszerencse, mert egyik legfontosabb embere, Gazdag Dániel sérült meg a kezdés előtt, így felbomlott a Gazdag-Vadócz-Nagy tengely. A sérült helyére beküldött Banó-Szabó meg azért nem tudott fizikailag segíteni, mert fejben sem volt elég ideje kellően felpörögni.
 
A hazaiak veszélyes helyzetekkel kezdtek, úgy tűnt, harcosabbak és jobban akarják a győzelmet is, megérdemelten szereztek sajnos vezetést. Meg fejben és fizikailag is jobbak voltak, amit jelez, hogy a végén nemcsak kivédekezték a kispestiek támadásait (Danilo az első félidőben eltalálta a kapufát), de megszerezték a mindent eldöntő, továbbjutást érő második gólt is.
 
A Honvéd búcsúzott, ami azt jelenti, eddig tartott a Vidi okozta öröm. Reméljük, az Újpest visszahoz valamit a Sevilla ellen.
 

Legfrissebb híreink