A gólfesztivál elmaradt, de a visszatérő ultrák Loki-győzelemnek örülhettek

Debrecen – Tisza Tibor és Holman Dávid is szépségdíjas gólt szerzett.

Forrás: dvsc.hu

Ahogy az várható volt, a Loki kezdte támadólag a mérkőzést, mégis a vendégcsapat veszélyeztetett először. Az AS Roma korábbi közönségkedvence, a 42 éves Damiano Tommasi tüzelt 18 méterről, a lapos lövés azonban pár centivel elkerült a jobb alsó sarkot. A 6. percben ismét a veterán olasz középpályás volt a főszereplő, amikor tizenhatoson belül összekoccintotta Holman Dávid bokáját, a játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest.

 

A folytatásban hasonló volt a forgatókönyv, mint az első meccsen. A Loki támadó folyamatosan tüzeltek – előbb Tisza Tibor, majd Ognjen Djelmić – azonban a San Marinó-i csapat kapusa, Gianluca Vivan több bravúrt is bemutatott. A 23. percben Tisza Tibor végzett el szabadrúgást a baloldalról, beadás helyett azonban élesen kapura lőtte, azonban az olasz kapus kiütötte a labdát.

 

A 25. percben egy gyönyörű háromszögelés után Castillion tálalt Djelmicnek elé, aki a kapusba lőtte a labdát, a kipattanót Tisza Tibor nyolc méterről az üres kapu fölé durrantotta. Egy perccel később ismét egy üres kapu és egy kimaradt helyzetet jegyezhettünk fel. Egy jobb oldali beadás után Vivan ütötte rossz helyre a labdát, ami Szakály elé pattant, a Loki csapatkapitánya öt méterről az üres kapu mellé belsőzött.

A 28. percben Tisza készített le egy labdát Szakálynak, aki okosan a hosszú felsőbe tekert volna, de Vivan ismét bravúrral védett. Szakály Péter itt már nem akart hinni a szemének.

 

A félidő végén megszerezte a vezetést a Loki! Holman Dávid passzolta fel a labdát Tiszta Tiborra, aki sarokkal átvette – lerázva ezzel a védőjét –, tolt egyet, majd a bal felső sarokba lőtt (1-0). A lefújás előtt egyenlíthetett volna a La Fiorita. Egy baloldali szögletet Radosevic ejtett ki, az érkező Tommasi azonban nyolc méterről az üres kapu fölé lőtt.

 

 

A fordulás után a Loki maradt támadásban. Az Eb-ről hazatérő Korhut Mihály veszélyeztetett egy ravasz szabadrúgás kombináció után, a labda megpattant, de így lett igazán veszélyes, azonban a játékszer elkerülte a jobb alsó sarkot. Az 51. percben szépségdíjas góllal növelte előnyét a Debrecen! Holman Dávid cselezte be magát a büntetőterületre négy San Marinó-i védő között, majd szembe került Vivannal és higgadtan elgurította mellette a labdát (2-0).

 

 

A 65. percben a mérkőzés egyik legjobbja, Holman Dávid kapott egy rúgást, akit Kondás Elemér le is kapott a pályáról. Úgy tűnt komoly is lehet a baj, de pár perccel később a fiatal támadó már jókedvűen ült a kispadon, így vélhetően a Loki mestere csak elővigyázatosságból cserélt. A következő komoly helyzetre a 72. percig kellett várni, ekkor Tisza Tibor fejelt vissza egy labdát a csereként érkező Danilo Sekulicnak, aki félfordulatból a felső kapufát találta telibe. 

 

Az utolsó húsz percben teljesen leült a mérkőzés irama. A Loki már nem akart megszakadni az újabb gólért, míg a vendégek teljesen elfáradtak. Mindent egybevetve remek ötlet volt a debreceni vezetőség részéről, hogy ingyenessé tette a mérkőzést, mert a visszatérő ultrák és a publikum – közel 12 ezer ember – láthatott két szépségdíjas gólt, és örülhetett a csapat könnyedén kiharcolt továbbjutásának. A második körben a fehérorosz Torpedo Zsodino lesz az ellenfele. Az első mérkőzést jövő hét csütörtökön rendezik a Nagyerdei Stadionban.

 

DVSC-TEVA - La Fiorita 2-0. A mérkőzés online közvetítése a linkre kattintva érhető el.

Legfrissebb híreink