A Fradi ellen ismét történelmet írna a litván csapat - bemutató

Izraelben szétszedik a Maccabit.

Forrás:

Csütörtök este kiderült, hogy a Fradi a litván Suduva csapatával méri össze az erejét az El-selejtezőben. Az FTC vetélytársa meglepetést okozott, hiszen kettős győzelemmel búcsúztatta az esélyesebbnek tartott Maccabi Tel-Aviv együttesét.

"Köszönetet szeretnék mondani a drukkereinknek, akik ismét szenzációs hangulatot teremtettek. Megyünk tovább, addig akarunk eljutni a nemzetközi porondon, ameddig csak lehetséges. Egy új fejezetet akarunk írni a litván labdarúgásban" - nyilatkozta Vladimir Cheburin.

 

Amíg Litvániát örömünnep kerítette hatalmába, addig Izraelben letargiába estek a szurkolók. Több sajtótermék szégyennek tartja a Maccabi búcsúját. Egyes újságírók szerint a klub történelmének egyik legfájóbb vereségét szenvedte el. 

De térjünk vissza az FTC leendő vetélytársára. A keret értékét a Transfermarkt 5,33 millió euróra becsüli. Az együttes legértékesebb játékosa Renan Oliveira, a brazil futballistát 1,25 millió euróra taksálják.

 

Érdekesség, hogy a Fradi játékosainak az árát 20,4 millió euróra saccolja a portál, vagyis ebből kiindulva a magyar gárda az esélyesebb, de a Maccabi fiaskója intő jel lehet. 

A Suduva története során eddig kétszer szerezte meg a bajnoki címet, emellett 2006-ban és 2009-ben a Litván Kupát hódította el. Az 1968-ban megalapított alakulat Marijampolė város büszkesége, a gárda a 6500 néző befogadására alkalmas ARVI Arénában vívja hazai összecsapásait. 

A Fradi magyar idő szerint augusztus 22-én, csütörtökön 19 órakor csap össze litván vetélytársával idegenben. A visszavágót egy héttel később rendezik meg az FTC otthonában. 

Legfrissebb híreink