A Barca bajnokija lehet az Egyesült Államokban

Hiába tiltakoztak a játékosok.

Forrás:

Spanyol értesülések szerint a La Liga 21. fordulójában rendezendő Girona–Barcelona lehet az első spanyol bajnoki, melyet az Egyesült Államokban játszanak le - szúrta ki az nso.hu.
 
A spanyol liga (LFP) elnöke, Javier Tebas múlt csütörtökön jelentette be, hogy a következő 15 évben szezononként egy-egy bajnoki összecsapáson népszerűsítenék a labdarúgást Észak-Amerikában. Egyelőre csak annyi bizonyos, hogy a meccs biztosan nem az el Clásico, azaz a Barcelona és a Real Madrid rangadója lesz.
 

Mindeközben a spanyol játékos-szakszervezet (AFE) szerda este tanácskozott Madridban az élvonalbeli klubok csapatkapitányaival, majd David Aganzo AFE-elnök közölte: sztrájkba lépnek, ha megvalósul az „őrült ötlet”.
 
„A megbeszélésen a csapatkapitányok egyhangúlag foglaltak állást a tengerentúli találkozók ellen. Döbbenten és dühösen reagált mindenki – jelentette ki Aganzo, aki 94 meccsen szerepelt a spanyol élvonalban. – A futballisták nem árucikkek, mi nemcsak a pénzre gondolunk, hanem a szurkolókra és az egészségünkre is. Itt az idő, hogy azt mondjuk: elég.”

Legfrissebb híreink