42 perc: 3 gól, 3 kihagyott tízi, oda a bajnoki címvédés

Giurgiu – Hagi munkája a bizonyíték, hogy akadémistákkal is lehet eredményt elérni.

Forrás: academiahagi.tv

Köztudott, hogy évek óta remek kapcsolatot ápol egymással a felcsúti Puskás Akadémia és a korábbi román világsztár, Gheorghe Hagi hasonló céllal működő egyesülete. A különböző korosztályos tornákon nem lehet nagy különbséget felfedezni a két csapat fiatal játékosai között, felnőtt szinten azonban jóval előttünk járnak a románok. A játékosok kinevelésében és az eredmények tekintetében egyaránt.

 

Cristian Maneát több millióért adták el a Chelseanek, akik egyelőre kölcsönben szerepeltetik a fiatal hátvédet, Razvan Marin idén lett a Standard Liege játékosa és alapembere, míg az akadémia névadójának a fia, Ianis a Fiorentinánál pallérozódik, és már be is mutatkozott a Seria A-ban.

 

 

 

 

Annak ellenére, hogy folyamatosan megválnak a legjobbjaiktól, a Viitorul tizenéves suhancokkal vezeti a román bajnokságot, három ponttal megelőzve az egykori BEK győztes Steauát, amely most éppen FCSB Bucuresti néven szerepel a pontvadászatban.

 

Legutóbb a bajnoki címvédő otthonában léptek pályára Hagi suhancai, és 2-1-re nyertek, de micsoda meccsen... A 20. percben már 2-0-ra vezettek, majd a 31. és a 38. percben is büntetőt hibáztak. Az Astra Giurgiu ezt követően Florea góljával szépített, majd a 42. percben ők is tizenegyeshoz jutottak. Azonban korábbi gólszerzőjük ezt is kihagyta. Végül ennyi maradt az eredmény, így a Viitorul előnye három pont a FCSB előtt, a harmadik pedig a Vasile Miriuta irányította kolozsvári CFR.

Legfrissebb híreink