nb1.hu

Parádés bemutatkozás: Mátyus sportszerűségből jelesre vizsgázott – reakciók

Elődje is szóba került.

Az előző héten dőlt el, hogy a Sopron csapatánál folytatja a pályafutását Mátyus János. A legutóbbi idényben a Haladást irányító szakember vasárnap a Nagykanizsa elleni meccsen mutatkozott be új együttese kispadján. 
 
A debütálás remekül sikerült, hiszen a Sopron 4-1-es győzelmet aratott a Nagykanizsa otthonában. Mátyus János tanítványai a 31. percben már 2-0-ra vezettek, de a szünet előtt a házigazda szépített. A második játékrészben ismét a soproniak akarata érvényesült, így magabiztosan zsebelték be a három pontot.
 

A lefújás után Mátyus János nagyon sportszerűen értékelt, hiszen szerinte ez a győzelem a korábbi edző érdeme. Koller Zoltán pedig nyilván csalódottan foglalta össze a látottakat.
 
Koller Zoltán: "Okosat mondani egy ilyen mérkőzés után igencsak nehéz, igazából magyarázatot találni erre nem is lehet. Valami nem jól működik, egyelőre azonban nem tudjuk, hogy mi az, amiért nem működnek a dolgok. Nincs mese, ezt orvosolnunk kell mihamarabb!" (zaol.hu)
 
Mátyus János: "Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült a debütálásom, de ez a siker az előző edző és szakmai stábjának a sikere." (SC Sopron Facebook)
 
FC Nagykanizsa–SC Sopron 1-4 (1-3)
Nagykanizsa, 100 néző. Jv.: Héra.
Nagykanizsa: Borsi – Horváth B., Kovalovszki, Major, Tóth G. – Talabér (Nikics) – Vlasics (Kobra), Kószás, Béli M. (Szabó P.), Lőrincz (Bohata) – Ekker (Péntek). Vezetőedző: Koller Zoltán.

SC Sopron: Horváth Brúnó (K), Koronczai Benjamin, Tóth Adrián (Bokán Zsolt 87′), Sipos Bence (Harangozó Csongor 87′), Kustor Noel (Jakab Dávid 87′), Holzmann Patrik (Kalmár Dominik84′), Krizsonits Mátyás (Füleki Norbert 78′), Baranyai Norbert (C), Jakab Gábor, Csomós Dominik, Pető Benjámin. Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerzők: Ekker (34. – 11-esből), illetve Kustor (6., 76.), Krizsonits (31.), Holzmann (38.).
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC