nb1.hu

Nagykanizsa: borzasztóan sikerült a vezetőedző debütálása – videó

Nagy pofonba szaladtak bele Kollerék az akadémisták ellen.

 
Az NB III Nyugati-csoportjában szereplő Nagykanizsa új vezetőedzővel kezdte meg a téli felkészülést, Koller Zoltán kezébe került az irányítás, de a klub egykori játékosa biztosan nem ilyen debütálásra számított a csoport középmezőnyéhez tartozó Puskás Akadémia II. ellen.
 
A Felcsúton megrendezett találkozón, nem csupán egymással, de az igen élénk széllel is meg kellett küzdeniük a feleknek. A mérkőzést a Kanizsa kezdte jobban, az első 10 percben többet birtokolták a labdát, jórészt a hazaiak térfelén folyt a játék, de igaz komoly gólhelyzet nem alakult ki a kapuk előtt.
 
Aztán váratlanul, az első lehetőségéből megszerezte a vezetést a Puskás Akadémia II., ez a találat meg is fogta a Koller-tanítványokat, és a gólt követő kb. 20-25 perc nem a Kanizsáról szólt. Könnyen megduplázhatta volna előnyét a kék-fehér gárda, de kimaradtak a hazai lehetőségek.
 
Az első 45 perc hajrájában már kezdett magához térni a vendégcsapat, ekkor volt egy-két helyzete a Nagykanizsának is, illetve egy tizenegyesgyanús szituációt is vitattak a vendégek, de a 11-es, illetve az egyenlítés elmaradt.
 
A második játékrész elején, mindössze három percnyi játék után a Puskás Akadémia újra betalált, és bár a Kanizsának továbbra is voltak próbálkozásai, ezen a mérkőzésen az lehetett az ember érzése, ha nem csak 90 percig játszanak sem szereznek gólt a kék-pirosak, semmi sem akart sikerülni a vendégeknek.
 
Szélesi Zoltánéknak ugyanakkor jó százalékkal használtál ki lehetőségeiket, helyenként tetszetősen játszva még két góllal tették kiütésessé a győzelmüket, amivel fel is jöttek a 10. helyre a tabellán.
 
Bár a mezőnyben teljesen egyenrangú partner volta a Kanizsa, a hátul elkövetett hibák miatt sima hazai siker született a tavaszi nyitányon.
 
A gólok története:
 
12. perc: Papp László tartotta meg a labdát a kanizsai védők gyűrűjében, majd játékba hozta Corbu Mariust, aki kilőtte a bal alsó sarkot (1–0)
50. perc: a csereként beállt Komáromi György lövése a kapufáról Papp László elé pattant, aki közelről a kapuba gurított (2–0).
61. perc: Ganbold Ganbajar, a hazaiak mongol akadémistája szépen tekert a kapus mellett a hálóba (3–0).
78. perc: Magasföldi József az ötösön belül, estében lőtt a kapuba (4–0)
 

 
Koller Zoltán: „Az eredmény nem tükrözi hűen a játék képét, mivel nekünk is voltak lehetőségeink, volt két kapufánk, és egy büntetőt is megkaphattunk volna szerintem. Nem marasztalhatom el a srácokat, hiszen mentek becsülettel.”
 
Puskás Akadémia FC II.– FC Nagykanizsa 4-0 (1-0)
Felcsút, 50 néző.
Játékvezető.: Maml (Marozsi, Vad A.)
 
Nagykanizsa: Borsi – Bagó B., Simonfalvi, Major, Horváth B. – Béli M., Kovács Gy. (Hampuk), Kretz, – Szegleti, Vittman (Herzsenyák), Ekker (Vlasics). Vezetőedző: Koller Zoltán.
 
PAFC II.: Auerbach – Szabó P., Papp M., Koch A., Körmendi – Corbu (Ganbajar, 55.), Hegedűs J. (László N., 77.), Bokros, Kiszely (Komáromi, 46.) – Magasföldi, Papp L.Gólszerzők: Corbu (11.), Papp L. (47.), Ganbayar (63.), Magasföldi (77.).
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC