nb1.hu

Ma vettek végső búcsút a legendás Szpari-szurkolótól

Nyíregyháza – Volt, hogy a busszal megállt a stadion előtt, hogy beszaladjon a meccsre.

Ma vettek végső búcsút Szálkai Páltól. A legendás Szpari szurkoló 79 esztendős volt. A klub vezetői, játékosai is elkísérték utolsó útjára Pali bácsit, de búcsúzott tőle szurkolótársa, Szabó Lajos is a klub honlapján.

 

„Mindenkinek van legalább egy kedves története Szálkai Pálról. A közösségi portált elárasztották a hozzászólások, amikor megjelent halálának híre. Legendás volt Szpari szeretetéről, volt, hogy munka közben megállt autóbuszával a stadion előtt, hogy beszaladjon megnézni, hogy állnak kedvencei. Sokan búcsúztak ma tőle, a Nyíregyháza Spartacus nagy családja is egyik fontos tagját veszítette el. A klub vezetői, tagjai, játékosai is utolsó útjára kísérték Pali bácsit, szurkolótársa, Szabó Lajos egy búcsúlevelet írt.

 

„ Pali ! Emlékszel, annak idején az ötvenes évekre? Az Építők pályán felesküdtünk egy páran, hogy a városért, a csapatért, a Szpariért élünk mindhalálig…Mostanra egyedül maradtam abból a generációból. Már csak örök emlék, hogy az ország szinte összes pályáját bejártuk. Amikor a Csepel ellen hátrányból nyertünk, azt mondtad, csenjük el a labdát. Elcsentük. Amikor Debrecenben 4-1-re nyertünk, a hazai öltöző ablakából kiabáltuk, hogy Hajrá Szpari ! Vagy amikor Szolnokon azt hitték, megjött a Vasas, melynek komoly szurkolótábora volt, és megdöbbentek, hogy nyíregyházi szurkolók kísérték el a csapatukat ilyen sokan…

 

Amikor tavaly nyáron tüntettünk a Szpari mellett, azt mondtuk „ Mindent elvettek tőlünk”. A töretlen rajongásunkat a városért és a piros-kék színért azonban nem lehetett. Nézem otthon a képeket, és úgy beszélek hozzád, mintha itt lennél. Mert itt maradsz velem, a szívemben.

 

Egyet megígérek neked barátom: még nagyobb hanggal fogom kiabálni, hogy Hajrá Szpari, Hajrá Nyíregyháza ! Te pedig drága Pali úgy fújd a kürtöt odafent, hogy nyíljon ketté az égbolt, lássák az angyalok, mit tudnak a nyíregyházi szurkolók !

 

Palikám! A csillagok sosem hunynak ki, Te is ott ragyogsz majd fenn az égen örökké. Minden jót barátom, most be kell fejeznem, mert tudod, még sok a dolgunk : meg kell nyerni az NB-III-at, majd az NB-II-őt. Aztán majd meglátjuk, nekem mennyit engednek idelent, utána megyek én is hozzátok, Szparistákhoz! Isten veled barátom!

 

Szabó Lajos"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC