nb1.hu

Legyőzte a mumust az éllovas – reakciók

Történelmi győzelmet láthattak a drukkerek.

Füzesgyarmati SK–Jászberényi FC 2–0 (1–0)
NB III-as labdarúgó-mérkőzés. Füzesgyarmat, 380 néző. Vezette: Nagy Norbert (Szabó Ferenc Szilárd, Kovács Zoltán).
Füzesgyarmat: Fildan – Vincze, Benkő-Bíró, Raducu, Fejes – Toca, Achim Á. (Villand, 92.) – Achim S. (Lukács, 77.), Máriusz, Pataki (Katona Gy., 68.) – Székely. Szakmai koordinátor: Boros Tibor. Vezetőedző: Csillag László.
Jászberény: Miski – Szemere, Lakatos B., Lakatos G., Ludasi – Sándor I. (László, 62.) – Gresó, Király O. (Nagy Sz., 76.), Szöllősi (Szabó T., 87.), Süttő – Pálinkás. Edző: Német Gyula.
Gólszerző: Székely (19.), Lukács (91.)
 
Az NB III Keleti csoportjában a listavezető Füzesgyarmat a Jászberényt fogadta. A gyarmatiak a vasárnapi meccs előtt még nem tudták legyőzni a berényieket a harmadosztályban, de a rossz széria megszakadt a hétvégén.
 
A hazaiak fölénye a 19. percben érett góllá, ekkor egy visszafejelt labda után Székely kb. 13 méterről lőtt a kapu jobb oldalába. A folytatásban is az éllovas állt közelebb a gólszerzéshez, de a lehetőségeket nem tudták értékesíteni a füzesgyarmatiak. A hajrában aztán egy kontratámadásból zárta le a mérkőzést a bajnokesélyes, az i-re a pontot Lukács tette fel.
 
Sikerének köszönhetően őrzi első helyét a Füzesgyarmat.
 
Boros Tibor elégedetten nyilatkozhatott a lefújás után.
 
"Ismét változtattunk egy picit a siker érdekében. Öröm egyben meglepetés is volt számomra, hogy mennyi ziccert tudtunk kialakítani, ebben a bajnokságban tulajdonképpen először lehettem elégedett mindenki egyéni teljesítményével" – fogalmazott Boros.
 
A jászberényi edző szerint agresszivitásban és akaratban is jobb volt az ellenfél.
 
"Megérdemelt hazai siker született. Agresszivitásban és akaratban a hazaiak fölénk nőttek" – nyilatkozta Német Gyula.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC