nb1.hu

Kozármisleny-RKSK: egymást dicsérte a két edző – reakciók

Nem ilyen meccsre számított a vendégek trénere.

A KOZÁRMISLENY BESZÁMOLÓJA:
 
,,HR-Rent Kozármisleny – Rákosmente FC 1-0 (1-0)
 
NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés
 
Kozármisleny, 300 néző
 
Vezette: Szommer A. (Molnár A., Topálszki Sz.)
 
HR-Rent Kozármisleny: Somogyi – Kónya, Nagy E., Füredi, Turi – Szabó D. (Loch 92.), Kozics, Vajda (Csernik 78.) , Beke (Fenyvesi 59.) – Kirchner, Hampuk
 
Vezetőedző: Aczél Zoltán
 
Rákosmente FC: Ritzl – Kovács, Olasz, Ország, Tarjáni, Széchenyi (Barta 59.) – Járvás, Darabont (Kulánda 92.), Győrfi (Agóts 92.), Fellegi (Lovász 69.) – Lettner
 
Vezetőedző: Spisljak Zoran
 
Gólszerzők: Hampuk a 32. percben
 
A listavezető HR-Rent Kozármisleny a 19. helyen álló Rákosmente FC-t fogadta az NB III Közép csoportjának 16. fordulójában, amely együttes irányítását nemrég, a korábban NB I-ben dolgozó Spisljak Zoran vette át.
 
Csapatunkból 5 sárga lapos eltiltás miatt hiányzott Gajág Gergő, Keresztes Barna pedig sérülés miatt nem állt a csapat rendelkezésére.
 
A 6. percben Szabó D. ment el a jobb szélen, felnézett és visszapasszolt Kirchnernek, aki szabadon lőhetett 12 méterről, lövése kevéssel ugyan, de kapu mellé ment.
 
A 12. percben Vajda jobb oldali szabadrúgását fejelték ki szögletre.
 
A 29. percben Szabó D. tekert centikkel a hosszú felső sarok fölé.
 
A 32. percben gyors labdaszerzés után Bekét ugratták ki, a kiérkező kapus mellett elrúgta a labdát, de erre még érkezett Hampuk, aki közelről a kapuba gurított. 1-0.
 
A 45. percben Vajda szabadrúgása után Kirchner került helyzetbe és lőtt éles szögből, Ritzl lábbal hárított.
 
Nagy labdabirtoklási fölényben játszott csapatunk, a saját térfelét szervezetten megszálló vendég együttes ellen. Alig voltak területek amelyeket meg lehetett volna játszani, de remek keresztlabdákkal, forgatásokkal azért többször sikerült zavart okoznunk.
 
Az 50. percben Turi bal oldali beadása után Füredi fejelt kapura, Ritzl fogta.
 
Az 51. percben félpályán szerzett labdát a vendég csapat, Lettner lépett ki és lőtt centikkel a hosszú sarok mellé.
 
Az 55. percben Vajda távoli lövését tolta ki Ritzl a léc alól.
 
Az 58. percben Fellegi ment el a bal szélen és lőtt élesen közepre, az ott érkező Győrfi azonban becsúszva sem érte el a labdát.
 
A 69. percben gyors ellentámadás végén Vajda keresztlabdáját Hampuk vette le és lőtt éles szögből kapura, Ritzl hárítani tudott.
 
A 78. percben szöglet után Turi fejesét Győrfi fejelte ki a gólvonalról. Az újabb beadást Kirchner közelről fejelte kapu fölé.
 
Rendkívül igazságtalan lett volna, ha ezt a találkozót nem a Kozármisleny nyeri meg. Az NB III-ban ugyan nem készül statisztika a labdabirtoklásról, de feltételezhetően 90-10% körüli volt a labdabirtoklási arány csapatunk javára. Az ellenfél játékosai 5-4-1-es védekező felállásban rendkívül masszívan, 30-40 méteren belül védekezve teljesen megszállták a kapujuk előterét, így nem volt egyszerű feladat ennek a védelemnek a feltörése.
 
Ellenfelünk a hátránya ellenére sem erőltette a támadásokat, mintha egyetlen céljuk lett volna, a lehető legkisebb arányú vereséggel megúszni a találkozót.
 
A nagy fölény, de ez mellett kevesebb helyzetünk ellenére is kontroll alatt volt a mérkőzés, igaz abból a néhány alkalomból amikor a vendégek elhagyták saját térfelüket, két alkalommal is nagyon veszélyes kontratámadást vezettek.
 
Összességében mindkét csapat elérte célját, a HR-Rent Kozármisleny hazai pályán megszerezte 13. győzelmét, míg a vendégek játékán érződött az új edző keze munkája, a szervezettség és csak minimális vereséget szenvedtek.
 
Aczél Zoltán: A Spisljak úr érkezésével egy jól szervezett csapat lett az RKSK, ez azt jelentette a mai mérkőzésen hogy a mai mérkőzésen a 93. percig 9-10 emberrel a labda mögött voltak. Jól tolódtak, jól zárták le a területeket, 5 védőztek. Ez ma nem annyira ízlett nekünk, ettől függetlenül az első félidőben a gól előtt 2-3 komoly lehetőségünk volt. A második félidőben az ellenfélnek volt 2 kontrája, ami a mi játékunkban benne van, fel kell tolnunk, próbálunk gólt szerezni. Ez a mérkőzés akkor lett volna lezárva, ha a 2. gólt is meg tudtuk volna szerezni, amire meg is voltak a lehetőségeink, akkor is ha ennyire zártan és szűken védekeztek. Mivel nem sikerült megszereznünk a 2. gólt, ebből kifolyólag az utolsó percekig izgalmas volt. Ettől függetlenül én nem éreztem annyira izgalmasnak, mert a 2 kontratámadás utáni helyzeten, ami a 65-70. perc körül jött, azt követően az RKSK nem rúgott kapura. Mi sem voltunk ma annyira élesek, nem volt annyira jó a játékunk. Mindig várni a csapattól, hogy szárnyaljon, nem lehet. Ebben az időben már a pályán állapota is egyre rosszabb, de nagyon büszke vagyok a csapatra, ez már a 13. győzelmük a bajnokságban. Ezért a győzelemért ugyanúgy 3 pontot adnak, mint az Iváncsa ellen, amely meccset már nagyon korán megnyertünk. Mentálisan jól álltak rá a játékosok a mai meccsre. Valahol azt kell mondani, hogy esélyt sem adtunk az ellenfélnek, azzal a dominanciával amit a csapat a mérkőzés alatt hirdetett, de nem játszott jól. Ettől függetlenül jár a gratuláció nekik is és a szervezett RKSK-nak is.
 
Spisljak Zoran: Induláskor nehezen tudtuk elképzelni, hogy egy ilyen mérkőzést fogunk játszani. Nagyon készültünk a találkozóra, a védekezésünk stabilitására helyeztük a hangsúlyt, hogy az ellenfélnek ne adjunk nagy területeket és ezáltal nagy lehetőségeket. Azt gondolom, hogy a csapatom egész meccsen keresztül nagyon jól megoldotta ezt a feladatot, kevés hibát követtünk el. A Kozármisleny egy felkészült, jó csapat, NB II-re készül, jó játékosállománya van, ötletesen fociznak, ezért nagyon oda kellett figyelnünk. Le a kalappal a srácok előtt, mert egy nagyon fiatal 21 év alatti átlagéletkorú csapattal léptünk pályára, ebben a pillanatban ez volt a maximum, amit ki tudtunk hozni magunkból, de a jövőben ebből a csapatból sokkal több fog kijönni.

 

Hajrá, Kozármisleny!"
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC