nb1.hu

Kecskemét: vesztes meccsen mutatkoztak be az új igazolások – reakciók

Hét fiatal tehetség is lehetőséget kapott a Kecskemétnél.

 
Lejátszotta első edzőmeccsét az NB III Közép-csoportjában szereplő Kecskemét, aki másfél héttel a felkészülés után mindjárt komoly erőfelmérést tartott, hiszen azzal a Tiszakécskével találkozott, aki egy hónappal előbb kezdi meg a tétmeccsek sorát és azt is egy osztállyal "feljebb" teszi, a másodosztályban.
 
Ennek függvényében nem meglepő a sima kécskei siker, 6-0-ra nyert a Duna Aszfalt az NB III 11. helyezettje ellen.
 
A mérkőzésen gyorsan vezetést szerzett a hazai gárda, egy átlövés utáni kipattanóra Máté eszmélt a leggyorsabban, de az első félidőben csak helyzetekig jutottak a felek, több gól már nem született.
 
Gombos Zsolt, a Kecskemét vezetőedzője gyakorlatilag teljes sort cserélt a szünetben és a második játékrészben hét U19-es játékos volt a pályán.
 
A hazai Tiszakécske jóval kevesebbet változtatott, és egyre jobban ki is jött az osztálykülönbség a két csapat között.
 
Az "élesebb" hazaiaknál Máté még három gólt szerzett a második játékrészben illetve Kirchner és Tímári is betalált egy-egy alkalommal, fölényesen nyert tehát a másodosztályú Kécske a Kecskemét ellenében.
 
Duna Aszfalt TLC – KTE HUFBAU 6-0 (1-0)
 
 
KTE (1. félidő): Kunsági – Tamaskó, Nánási, Asztalos, Polyák, Urbán, Popgeorgiev, Kéri, Babolek, Grünvald, Puskás.
 
KTE (2. félidő): Mészáros – Edmilson, Szabó G., Asztalos, Fehér, Peres, Daróczi, Hirman, Hegedűs, Faragó, Szalai.
 
Gólszerzők: Máté (4), Tímári, Kirchner.
 
Gombos Zsolt (KTE HUFBAU): "Az első félidő teljesen rendben volt, még akkor is, ha az elején kaptunk egy olyan gólt, ami elkerülhető lett volna, ezt több hiba előzte meg. Összességében megdicsértem a srácokat, mert az eddig gyakorolt taktikai elemeket magabiztosan és fegyelmezetten valósították meg, még ha be is csúsztak hibák. Bizonyos dolgokat még nem is kérhetek számon, mert nagyon az elején vagyunk a felkészülésnek.
 
A félidőben sort cseréltünk, jöttek a fiatalok. Várható volt, hogy nem lesz szoros így a vége, hiszen egy másodosztályú csapat, illetve egy U19-es között azért nagy különbség van, ráadásul a Tiszakécske erősebb sorával játszottunk. Jöttek a hibák, fizikálisan is akadtak különbségek a két csapat közt, de a fiatalok még egy út elején járnak, még most kopogtatnak a felnőtt csapat ajtaján. A sebességük megvan, fizikálisan is meg fognak erősödni, a gondolkodás gyorsaságán és taktikai dolgokban kell fejlődni.
Őket is megdicsértem az eredmény ellenére azért, mert igyekeztek bátran futballozni, a játékra törekedtek. Ennyi gólt senki sem szeret kapni, remélhetőleg nem is fogunk többet, de ez most így alakult."

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC