nb1.hu

Kaposvár-Kerület: magasztalta csapatát Aczél Zoltán – reakciók

Passzívak voltak a hazaiak.

Brusztos meccset nyert a Kerület a bajnokság 16. fordulójában vasárnap a Kaposvári Rákóczi vendégeként. Vezetőedzőnk, Aczél Zoltán elégedetten értékelt a mérkőzést követően, kiemelve, hogy a csapat mentálisan és a játékban is nagyszerűen teljesített. Bár a Mester nem szeretett volna senkit sem kiemelni, szerinte ugyanis a győzelem a csapatmunkának köszönhető, azért nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a győztes gólt szerző Barczi Dávid 12. találatát jegyezte, de még ennél is szembetűnőbb, hogy csapatkapitányunk a 9. forduló óta minden meccsen legalább egyszer feliratkozott a góllövők közé.
 
A Bene Ference Labdarúgó Akadémia center pályáján megrendezett bajnokira győzelmi kényszerrel érkezett csapatunk, hiszen a tatabányai kisiklás, valamint a 3-1-es vezetésről a Balatonfüred ellen elért 3-3-as hazai döntetlent követően égető szükségünk volt a három pontra. Aczél Zoltán ezúttal is sok helyen volt kénytelen változtatni alapcsapatán, sérülés miatt ugyanis Fejes Andrásra, eltiltása miatt pedig Kozics Barnabásra sem számíthatott többek között. A padon a három utánpótlás játékos mellett azért már ott ült a sérüléséből visszatérő Erdei Gábor, valamint a kéztöréséből felépülő, így egyre több játékpercet kapó Kulcsár Dávid, valamint Grabant Bence és Kokenszky Norbert, illetve Lapu Andor is.
 
A találkozót nagy elánnal kezdte csapatunk, az ellenfél elvétve tudott csak átlépni a félpályán, mezőnyfölényben játszottunk, többször voltunk veszélyesek a kapura, ám a helyzetek kimaradtak. Elől Elek Bence szokás szerint lefoglalta a hazai csapat komplett védelmét, a felrúgott labdákat rendre meg tudta tartani és próbálta játékba hozni Barczi Dávidot, vagy a középpályáról fellépő társakat. A szélen Kirják Henrik volt nagyon agilis, több jó szerelése, elfutása és beadása is volt a mérkőzés során, de a védelemből Egerszegi Tamás és Szalai Vilmos is nagyszerűen teljesített, ahogy a kapuban Kemenes Botond is, ha éppen volt helyzete a hazaiaknak, akkor azt magabiztosan védte.
 
De ki lehetne emelni még Vankó Imrét is, aki szintén jó meccset játszott, de összességében, ahogy a Mester is említette a találkozót követő értékelésében, a győzelem a csapatmunkának köszönhető. A találkozó egyetlen gólját a félidő vége előtt – tehát a legjobb pillanatban – Barczi Dávid szerezte, csapatkapitányunk a 9. forduló óta minden meccsen lő legalább egy gólt és immár 12 találattal a csapat legeredményesebb játékosa, a góllövőlistán pedig az előkelő negyedik helyen áll. A második játékrészben a hazaiak nagyobb ellenállást tanúsítottak, de a folytatásban is kontroll alatt tartotta Aczél Zoltán csapata a mérkőzést és végül megérdemelten nyert és utazhatott haza a három bajnoki ponttal.
 
“Az utolsó két mérkőzésünk függvényében egy nagyon fontos meccs volt a mostani. Úgy érzem, hogy most kezdi megérteni a csapat azt, hogy nincsenek már fontos, vagy kevésbé fontos meccsek, nem csak a végén, az elején is így kellett volna. Az a helyzet, hogy függetlenül attól, hogy ebből a két mérkőzésből rosszul jöttünk ki, nekem a csapat  hozzáállásával és helyenként a játékával semmilyen gondom nem volt. Tatabányán gyengébben játszottunk, de mentálisan rendben voltunk, a Füred ellen pedig rúgtunk három gólt, az ilyen meccseket le kell hozni. Szóval két ilyen rossz eredmény tudatában jöttünk ide, de ma parádésat nyújtott a csapat mind mentálisan, mind játékban.” – értékelte elégedetten a csapat teljesítményét Aczél Zoltán.
 
A Mester kiemelte, hogy játékban inkább az első félidőben futballozott jól a gárda, míg a második játékrészben a feljavuló és harcos hazaiak nyomása ellenére is kézben tudta tartania mérkőzést.”
 
“Bármennyire is úgy érződik, hogy ez nem volt egy kontrollált meccs, hogy a második félidőben ránk erőltette az akaratát esetleg a Kaposvár, ez másról nem szólt csak a direkt labdákról meg a rögzített helyzetekről, tehát a bedobásokról, a szögletekről és az ívelésekről, de ezeket most nagyon jót kontrollálta az Egerszegi Tomi és a Szalai Vili is, majd a végén a Preki is (Preklet Csaba, a szerk.), mert ekkor már három belsőre álltunk át. Egy picit többet vártam futballból a másik félidőben, hiszen, ha levittük volna a földre a labdát, akkor nagyon sok lehetőségünk lett volna.” – adott betekintést a mérkőzés szakmai részébe vezetőedzőnk.
 
Aczél Zoltán szerint az 1-0-ás végeredmény nem tükrözte hűen a két csapat közti különbséget és kiemelte azt is, hogy játékosai harcosságból is jelesre vizsgáztak.
 
“Egy Kerületnek így kell dolgoznia Kaposváron, hogy szinte esélyt sem adott az ellenfélnek arra, hogy gólt rúgjon, hiszen talán az első félidőben helyzete sem volt. Az már egy dolog, hogy volt öt szöglete, volt innen pontrúgás, meg onnan, de ezeket le kell tudni védekezni ezen a szinten és ezt ma profi módon megcsinálta a közvetlen védelmem is, illetve azok, akik ezért felelősek. Minden játékosomat megdicsérem, ma egy jó hozzáállású, jó Kerületet láttunk, úgyhogy nem véletlenül voltak boldogok a szurkolók, nekik is köszönöm. Azért Kaposvárra lejönni 15-20 fővel nem mindennapi, ezek az emberek segítik ezt a csapatot, segítettek minket, úgyhogy nekünk is ez a minimum, hogy így kell futballozni.” – dicsérte csapatát és köszönte meg a Kerület Ultras csoportnak a szurkolást az interjú végén Aczél Zoltán.
 
Csapatunk a győzelemnek köszönhetően a tabella 4. helyéről várhatja a 17. fordulót, 32 ponttal, hét egységgel lemaradva a listavezető Tatabányától. Legközelebb a Zalaegerszeg ellen lépünk pályára, vasárnapi vendégünk a Csornát verte a legutóbbi játéknapon, mégpedig kiütéssel.”
 
A Kaposvár edzője így értékelt:
 
“Az egész első félidőben fölényben játszott a III. kerület, bár passzívak voltak, de mivel jobbára a mi térfelünkön zajlott a játék, ráadásul jól építkeztek a bal oldalon, többször mögénk is kerültek, ezért bennük volt a gól. Ebből is szerezték meg a vezetést, egy szögelt után. A második félidőben mi kerültünk fölénybe: a pontrúgásokra, a nagy bedobásokra és a hosszú labdákra építettünk, de nagyobb nyomás alá kellett volna helyezni az ellenfelet az egyenlítés érdekében. Szerettünk volna végig egy ki-ki meccset játszani, de a hátrány után ez nehéz volt, mivel stabilan védekeztek – mondta Horváth Rudolf.
 
NB III Nyugati csoport
16. forduló
Kaposvári Rákóczi FC-III. Kerületi TVE 0-1(0-1)
gól: Barczi(41.)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC