nb1.hu

Gólpassz sarokkal, Fehérváron parádéztak Aczél Zoltánék – reakció

Hatalmas formába lendültek.

Székesfehérváron, a Mol Fehérvár FC második csapatának az otthonában győzött a hétvégén 5-0-ra a III. Kerületi TVE. Aczél Zoltán csapata remek formába lendült, mert egymás után már a negyedik mérkőzését nyerte meg.
 
„Kicsit tartottam ettől a 11 órás kezdéstől de ugye nincs menekvés, ez van, ha a második csapatok vasárnap lépnek pályára, akkor délelőtti időpont van, nincs apelláta. Tartottam tőle, hogy hogy állunk ebbe majd bele, de az összkép nagyon tetszett! Az első 20-25 percben kifejezetten jó futballt játszottunk, azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, de nem csak előre játszottunk jól, hanem a védekezésben is jól teljesítettünk.” – kezdett bele a csapat teljesítményének értékelésébe vezetőedzőnk, Aczél Zoltán, aki hangsúlyozta, kifejezetten elégedett volt a látottakkal, mert amit hetek óta sulykolt a játékosainak, amit az edzéseken gyakoroltatott a stáb a fiúkkal, az maximálisan visszaköszönt a pályán. 
 
„Az elvesztett labdáknál elöl támadtunk vissza, a „pressinget” ott kezdtük, ahol megbeszéltük, sokkal agresszívabb volt a játékunknak ezen eleme, mint mondjuk például akár a Bicske ellen, hiszen ott is egy darabig jól működött, de voltak kihagyásaink és ki tudott jönni az ellenfél a szorításból. A csapat védekezése jó volt, a védők nagyon jól tették a dolgukat, szóval a védekezésünk az kezd úgy összeállni, ahogy azt én szeretném látni. Ugyanakkor a védekezés nem megy a támadás rovására, most is támadólag léptünk fel, ahogy mindig, a szurkolók is megjegyezték, hogy végig támadtuk a találkozót. De ez természetes, az én kezem alatt a Kerület támadófocit játszik, legyünk akár otthon, akár idegenben.” – ment bele kicsit mélyebben a „szakmázásba” a Mester, aki azért egy apró negatívumra is felhívta a figyelmet, illetve egy-két játékos teljesítményét külön is megemlítette, de nem ment el szó nélkül amellett sem, hogy ezúttal is elkísérte a csapatot a lelkes szurkolótáborunk egy része. 
 
„Az első 30 perc kifejezetten élvezhető volt, két nagyon szép gólt rúgtunk, ehhez kellett az is, hogy Elek Bence elől falat alkotott, a két belső védőt le tudta kötni, de arra is volt ideje, hogy Barczi Dávid zseniális gólja előtt sarokkal adjon gólpasszt, de remek gólt lőtt az újra betaláló Schuszter Ronald is. Persze voltak negatívumok is, a félidő utolsó 15-percét elszórakoztuk, fejben kicsit visszaestünk, de az öltözőben átbeszéltük a dolgokat és a második játékrészre megint nagyon jól ment ki a csapat, előrefele és védőjátékban is jól teljesítettünk. Ki kell még emelnem Kokenszky Norbit, aki megérdemelte nagyon a gólt, mert rengeteget dolgozik az edzéseken, de említhetném Vankó Imrét is, aki ezúttal más pozícióban játszott, de nagyszerűen oldotta meg a feladatát. Külön öröm volt, hogy szurkolóink ezúttal is el tudtak kísérni bennünket, örülök, hogy ki tudtuk szolgálni őket.”
 
„Elégedett vagyok, a játékosok fizikálisan és mentálisan is rendben voltak, a délelőtti kezdés sem okozott zavart, a nagy gólarányú győzelem is teljességgel megérdemelt volt. Nagyon boldog vagyok, elégedett, mert az utolsó három-négy mérkőzésen olyan teljesítményt nyújtott a csapat, amiért jár a dicséret. Ami hetekkel ezelőtt még gond volt – ugye a hozzáállás – azon sikerült változtatni. Megemelem a kalapom a játékosaim előtt, mert a heti munkához is úgy állnak hozzá, meg a hétvégi találkozókhoz is, hogy nem lehet kérdés, hogy mi lesz az adott mérkőzés végkimenetele, ez ma jól nézett ki nagyon.”
 
A hétvégi 5-0-s győzelem után a Kerület 8 győzelemmel, 1 döntetlennel és 3 vereséggel, 25 szerzett ponttal a tabella negyedik helyéről várhatja a 13. fordulót, négy pont hátránnyal a listavezető Veszprém mögött. Vasárnap hazai mérkőzésük következik az óbudaiaknak, Barczi Dávidék a 11. helyen álló Komárom ellen lépnek pályára és sorozatban ötödik győzelmükért szállnak majd harcba. 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC