nb1.hu

Erről a helyezésről álmodni sem mertek Pakson – értékelés

Bepillantás a tervezett felkeszülésbe.

A Paks második csapata 35 pontot szerzett 20 forduló alatt az NB III Közép csoportjában. A gárda az ötödik helyről folytatja jövőre a szereplését. A Paks hivatalos weboldala az együttes trénerével, Kindl Istvánnal készített egy terjedelmes interjút. A tréner elégedetten összegzett, emellett már a téli felkészülést is szóba hozta.
 
Íme a teljes beszélgetés:
 
"Előkelő pozíció az NBIII-as tabellán télre. Mikor nyáron megkezdték a munkát, gondolta volna, hogy a középmezőny tetején, a dobogó közelében telelünk?   
 
Arra számítottam, hogy az előző bajnoksághoz képest idén jobb eredményeket fogunk elérni, viszont arról még én sem álmodtam, hogy az ötödik helyen karácsonyozunk majd, ez felülmúlta a várakozásainkat. Pozitivitásom arra alapoztam, hogy a csapat vázát alkotó tízfős mag tavaly már eltöltött egy teljes szezont az NBIII-as, felnőtt bajnokságban. Hozzájuk jött még Gévay Zsolt kiváló személyisége és játékintelligenciája, továbbá láttam az alapozáskor mutatott elszántságot. 
 
Hogy építették fel ezt a remek őszt?   
 
Mindig mérkőzésről mérkőzésre gondolkodtunk, és így fogunk tenni a jövőben is. Az adott összecsapásunkon túl, távolabb nem tekintettünk. Hétről hétre próbáltunk fejlődni úgy, hogy közben azért szépen gyűjtögessük a pontokat is.   
 
Az utolsó 2021-es mérkőzésünkön 8-0-ra vertük a Gerjent. Mikor hazament, vagy akár napokkal később hogyan elemezte az első húsz meccset?   
 
Összességében az egész szezont néztem, és úgy vélem, az őszre kitűzött céljainkat maradéktalanul teljesítettük. Pontokban gondolkoztunk, méghozzá olyan tervekkel, miszerint a legelső kiesővel szemben a lehető legnagyobb előnyt építsük ki a téli pihenőig. Nehogy egy tavalyihoz hasonló tavaszi végjátékot kelljen újra megélnünk. Ennek fényében azt láthatjuk, húsz egységnyi, tehát szűk hét(!) meccsnyi fórt dolgoztunk ki, maximálisan elégedett vagyok.  Nyugodt tavaszt szerettünk volna, ez úgy néz ki, összejött, ami azért is fontos, mert így további fiataloknak adhatunk majd lehetőséget, hogy minél korábban megérezzék a felnőtt futball ízét. Sok tehetségünk van, akiket így rendre megmérettethetünk az NBIII-as bajnokságban, éles meccsek közepette.
 
Ötödik hely, nem akármilyen mutatókkal. Ezeket hogyan véleményezi?   
 
Örülök, hogy kevesebb kapott gólunk van, mint a tavalyi évadban. Jó néhány nullára lehozott mérkőzést produkáltunk, amik mellett a lőtt találatainkra is büszkék lehetünk, hiszen a húsz csapat közül a harmadik legtöbb gólt szereztük. A kapott oldalon pedig a negyedik legkevesebbel büszkélkedhetünk.  
 
Hazai pályán egy vereség csúszott be, arra is november közepéig kellett várni. Mi volt a gond azon a mérkőzésen? Egyáltalán volt gond?   
 
Az egy olyan mérkőzés volt, ahol a Honvéd II. egy védekező, racionális, kontracsapatként érkezett hozzánk. Kimondottan célfutballt játszottak, gyors embereikkel várták a lehetőséget, mi viszont ellenük is kezdeményeztünk. Ha mi is visszaálltunk volna, lehet 0-0-t játszunk, vagy éppenséggel 1-0-ra nyerünk. Nekünk ugyanakkor nem a pontszerzés az elsődleges célunk, sokkal inkább, hogy a fiatal labdarúgóink játékminőségben javuljanak, próbáljanak futballozni, valamint minél több elemet elsajátítani, amihez későbbi pályafutásuk során bátran nyúlhatnak.  Hazai pályán egyébként nemcsak mi, mindenki komfortosabban játszik az NBIII-as bajnokságban. Idegenben, kimozdulva már jönnek a hibák, ez jellemző a mi fiataljainkra is. Egyelőre tehát – mint jól látszik – saját környezetünkben kényelmesebben mozgunk, de idővel ez is változni, javulni fog, ez biztos.   
 
Mely mérkőzéseket emelné ki rossz és jó példaként az őszi idényből?   
 
Negatív oldalról a Dabas elleni, idegenbeli 2-2-t mondanám, ahol egy sokszorosan megnyert találkozót vívtunk. Kétgólos előny után végül „örülnünk” kellett az egy pontnak. Ez egy fájó meccs volt, mivel a hetvenötödik percig az volt a kérdés, hány gólnál állunk meg, ehelyett egy keserves döntetlenre futotta. Pozitív értelemben értékesnek tartom a Cegléden elért sikerünk, vagy a hazai 0-0-t a Dunaújváros ellen, ahol egy felettébb fiatal átlagéletkorú gárdával álltunk fel a bajnoki címre törő szomszédváriakkal szemben, akik aztán a félpályát is alig lépték át. A Hódmezővársárhely és a Gerjen ellen idehaza pedig minden összejött, szebbnél szebb gólokat szereztünk.   
 
Nézzük játékosainkat is…   
 
Pethő eddigi kilenc gólja, úgy gondolom, várható volt, és egy reális teljesítmény. Volter ugyanennyi találata viszont meglepő, hisz’ első szezonja a felnőttek közt, továbbá nem feltétlenül center játékos, sokszor kényszerűségből kellett ott helytállnia. Ennek ellenére bízom benne, tavasszal megduplázza jelen teljesítményét. A középpályát nézve szinte mindenkit fel tudnék sorolni. Budai, Süvöltös, Kovács önmagához képest nagyot fejlődött, mostanra kijelenthető, kiváló NBIII-as labdarúgóvá értek, viszont hiszem és remélem, ez még nem az útjuk vége. Debreceni korosztálya válogatottjának kihagyhatatlan tagjává vált, de itthon is sokszor kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Vas tavaszra lesz ismét önmaga, ez a félszezonja ráment a hosszan elnyúló betegségére, de mostanra szépen visszaépítette magát. Gyurkits is kiváló teljesítményt nyújtott, időnként extra dolgokra képes. A Szekszárdi és Gévay nyújtotta stabilitás a védelemben meghatározója volt a kevés kapott gólunknak. Simon személyében pedig egy fiatal, U18-as válogatott kapusunk van, aki talán egy mérkőzést leszámítva végig magabiztos formát hozott az ősszel.   
 
Mivel engedte el játékosainkat a téli pihenőre?   
 
December utolsó és január első hetére mindenki futóprogramot kapott, aztán tizedikén már ismét együtt edzünk, kezdjük a felkészülést a tavaszra. Azon a hétvégén például már edzőmérkőzést is játszunk a Gárdony ellen. Összesen hét felkészülési találkozóval hangolunk majd a február közepi újraindulásra. Zsúfolt öthetes felkészülésünk lesz tehát."
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC