nb1.hu

Elhalasztott bajnokavatás: kényszerbe kerültek a lilák – reakciók

Nagyon nem kellett volna nekik az otthoni zakó.

A KTE HUFBAU a bajnokság 37. fordulójában a Kozármislenyt fogadta a Széktói Stadionban. A jó iramú, küzdelmes mérkőzésen a vendégek bizonyultak jobbnak, így Iváncsán bajnoki döntőt vívunk az utolsó körben.
 
A Kozármisleny aktívan kezdte az első félidőt, többet birtokolták a labdát, de mezőnyfölényük meddő volt. A 10. percben hatalmas helyzet adódott előttünk, egy pontrúgás után Gál érkezett teljesen egyedül, senkitől sem zavartatva, ám kapásból eleresztett lövése a jobb alsó mellé ment. A meccs fokozatosan egyre kiegyenlítettebb lett, de a 26. percben Kozics lövésre szánta el magát messziről, ami a védők takarásából Mészáros kapujának bal oldalába csapódott (0-1). Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, három minutummal később Nagy is lövésre lendítette lábát kapuval szemben, ami a bal felsőben kötött ki (1-1). A folytatásban is mezőnyben zajlott a játék, de ekkor jobban érvényesült a kecskeméti akarat, a 37. percben Károly szabadrúgása centikkel ment el a bal felső mellett. A félidő vége előtt nem sokkal aztán egy beívelés után a vendégek előtt is adódott egy sansz, de a fejes fölé szállt.
 
Fordulás után gyorsan betalált a Kozármisleny, egy hosszú felívelés után Hampuk volt szemfüles, egy érintéssel ziccerbe hozta magát, amit aztán értékesített is (1-2). A vendégek innentől visszább álltak a kontrákra, de elsősorban a kecskeméti lehetőségek jöttek. Az 53. percben Jakab lőtt a tizenhatos vonaláról, de Somogyi hárított, majd az 58. percben Puskás beadására Nagy érkezett becsúszva, de nem tudta már eléggé kapura húzni a labdát, így nem a kapuban kötött ki a labda. a 62. percben újabb nagy ziccerünk adódott, Jakab beadását Tóth lőtte el kapásból, de a bal alsó mellé. Igyekeztünk tovább nyomni, lehetőségeink is voltak, majd a 80. percben Károly fejesét kitolta a kapus, majd a 89. percben Gál fejese is mellé szállt, ami az utolsó sanszunk volt a mérkőzésen.
 
A bajnoki cím sorsa így Iváncsán dől el, ahol nyernünk kell az aranyért, ugyanis riválisunk a Rákosmente legyőzésével három ponttal meglépett.
 
KTE HUFBAU – Kozármisleny FC 1-2 (1-1)
Kecskemét, v: Dolnegó Bálint (Aradi József, Zahorecz Roland)
KTE: Mészáros – Károly, Nagy I. (Pantelisz 80.), Tóth, Szalai, Koszó, Vágó, Ludasi, Puskás G., Constantinescu (Jakab 52.), Gál.
KFC: Somogyi – Horváth, Vajda (Csontos 62.), Horvát (Fenyvesi 68.), Nagy E., Kirchner (Szabó 75.), Kozics, Kónya, Füredi, Turi, Hampuk.
Gólszerzők: Nagy I. (29.) ill. Kozics (26.), Hampuk (48.)
Sárga lap: Kozics (42.) ill. Constantinescu (43.)
 
Szabó Tibor, a KTE HUFBAU vezetőedzője: – Egy igazi rangadó volt, az ellenfél tele volt nagyon jó játékosokkal, akik nagyon jól is játszottak. Két átlövés gól született az első félidőben, majd a második elején kaptunk egy nagyon könnyen elkerülhető gólt. Utána mentünk az eredmény után, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, sok energiát tettünk a meccsbe, de nem tudtunk kiegyenlíteni, így az utolsó fordulóra maradt a döntés.
 
Kovács Zoltán, a Kozármisleny vezetőedzője: – Remekül kezdtük a mérkőzést, amit elterveztünk, azt sikerült megvalósítani. Sajnos a rúgott gólunkra gyorsan jött a válasz, utána nehéz perceket kellett átélnünk, de szerencsére a Kecskemétnek nem adódott nagyobb sansza. Szünetben átbeszéltük a hibákat, bíztam benne, hogy sikerül még gólt szereznünk, ami egy szép támadás végén meg is született. Nyomás alá kerültünk ezután, de a játékosok nagy munkát fektettek a meccsbe, így sikerült kapott gól nélkül lehoznunk a második félidőt. Minden dicséret a csapatomé, mert egy nagyon jó Kecskemét otthonában nyertünk, akiknek sok sikert kívánunk a magasabb osztályhoz!

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC