nb1.hu

Eléggé odaszúrt játékosainak a DVTK edzője – reakciók

A kiállítás sem viselte meg a hazai csapatot.

 
A Diósgyőr második csapata megyei rangadót játszott a hétvégén: Zsivoczky Gyula tanítványai a Putnok otthonában vendégeskedtek. A DVTK-ban végig a pályán volt többek között az az Asmir Suljic is, aki az NB I-ben korábban 125 NB I-es mérkőzésen jutott szóhoz, a fellépései során pedig 12 gólt szerzett. Suljic most nem tudott segíteni a csapatának, hiszen a putnokiak 4-2-es győzelmet arattak. A hazai csapatot különösebben az sem viselte meg, hogy Szics az 56. percben piros lapot kapott.
 
A gólok története a DVTK összefoglalója alapján:
 
45. p.: Jobboldali szöglet után a menteni igyekvő Mrva Patrik a saját kapujába csúsztatta a labdát. 1-0!
 
47. p.: Egy jobboldali hazai beadást követően a hosszú oldalon üresen érkező Nagy Zsolt a hálóba továbbított. 2-0!
 
53. p.: Egy kapu előtti kavarodás során a hazai védők nem tudtak felszabadítani, Jurek Gábor pedig a tizenhatos vonaláról talált a putnoki kapuba. 2-1!
 
54. p.: A középre passzolt labdát a remek ütemben érkező Katona Bence továbbította a DVTK tartalék hálójába. 3-1!
 
79. p.: Jobboldali beadás után Nadinov Norbert közelről szerezte meg a hazaiak negyedik találatát. 4-1!
 
83. p.:  A putnoki öt és feles sarkáról Bartha Riccardo lőtt a hazaiak kapujába. 4-2!
 
A találkozó után a DVTK trénere eléggé odaszúrt a játékosaink. Zsivoczky Gyula úgy érezte, hogy több játékosa már kivette a téli pihenőt, és neki az ilyen mentalitás elfogadhatatlan. Nézzük, hogy értékelt a két edző a lefújást követően:
 
Szala Ákos: "Kiélezett meccsen szereztünk 3 pontot. Az első félidőt a Diósgyőr dominálta végig, de azt gondolom, helyzetünk nekünk több volt. Meddő mezőnyfölényben volt a DVTK, mi jobban használtuk ki a helyzeteinket. Amire a héten készültünk, hogy a szélen kerüljünk a Diósgyőr mögé, és onnan a bepasszokra érkezzünk, maximálisan ült, három gólt ebből szereztünk, úgyhogy gratulálok a csapatomnak." (boon.hu)
 
Zsivoczky Gyula: "Ellenfelünk a mérkőzésen sokkal jobban akarta a sikert, és ez az eredményben megmutatkozott. Jó százalékban használták ki az adódó hibáinkat. A második félidőben, a kiállítás után nagy nyomást tudtunk helyezni ellenfelünkre, de eredményességben ez csak részben mutatkozott meg. Sok játékos kivette a téli szünetét, ami számomra elfogadhatatlan. Gratulálok a Putnoknak a megérdemelt győzelemhez." (boon.hu)
 
A Putnok jelenleg a hetedik helyen áll a tabellán, míg a DVTK a 11. pozícióban tanyázik. 
 
NB III., Keleti csoport, 18. forduló
Putnok FC – DVTK tartalék 4-2 (1-0)
Putnok, Várady Béla Sportközpont, 100 néző. Játékvezetők: Takács Ákos, Szabó Dániel, Urgyán Antal. 
Putnok FC:  Cserepka A. – Sághy F., Nagy Zs., Katona B., Buda P., O. Szics, Dobrovolszki J., Juhos D., Sramkó R., Hadházi S., Fülöp K. Vezetőedző: Szala Ákos.
DVTK tartalék: Bánhegyi B. – Oláh B., Mrva P., Tóth B., Nagy Á. – Csatári G., Jónyer K., A. Suljic – Jurek G., Molnár R., Karika B. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Csere: Molnár R. helyett Csáki D. az 58., Jónyer K. helyett Girdán L. az 58., Hadházi S. helyett Nádimov N. a 61., Juhos D. helyett Kis G. a 71., Oláh B. helyett Bartha R. a 75., Karika B. helyett Rostás A. a 81., Katona B., helyett Laczkó K. a 88., Dobrovolszki J. helyett G. Bíró G. a 88. percben. 
Sárga lap: Hadházi a 39., Oláh B. a 63., Sramkó R. a 82., Nagy Zs a 90+2., Kis G. a 90+3. percben. 
Piros lap: O. Szics az 56. percben.
Gólszerző: Sramkó R. (1-0) a 45+1, Nagy Zs. (2-0) a 48., Jurek G. (2-1) az 53., Katona B. (3-1) az 54., Nádimov N. (4-1) a 78., Bartha R. (4-2) a 83. percben. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC