nb1.hu

DVSC-DVTK: komoly dicséret a diósgyőri edzőtől – reakciók

A helyzetkihasználás miatt bosszankodhatott a Loki trénere.

Az NB III Keleti csoportjában a DVSC a Diósgyőrt látta vendégül. Az első félidő vége a DVTK-nak sikerült jobban, hiszen két gólt is szerzett. A második játékrészben a Loki erejéből csak a szépítésre futotta, így a vendégek 2-1-re nyertek.
 
Íme a gólok története a DVTK beszámolója alapján:
 
"40. perc: Kotula gurította vissza a labdát, a második hullámbban érkező Vajda kapura lőtt, ami megpattant egy védőn, majd a debreceni hálóban kötött ki, 0-1. 
 
44. perc: Vajda hozta játékba Illés Bálintot, aki a tizenhatos csücskéről, éles szögből kilőtte a hosszú sarkot, 0-2. 
 
63. perc: Egy alapvonal közeléből visszagurított labdára Rácz érkezett, és tizenhat méterről talált a DVTK tartalék hálójába, 1-2."
 
Nézzük, a két vezetőedző hogyan értékelt a lefújás után:
 
Máté Péter: "Gratulálok a DVTK-nak, de úgy érzem, hogy nem érdemeltünk vereséget. Jobban futballoztunk az ellenfelünknél, viszont a pontok sorsáról a jobb helyzetkihasználás döntött. Amíg mi tizenkét lehetőségből csak egyszer találtunk be, addig az vendégek a lehetőségeik felét ki tudta használni. Ilyen a futball. Ez egy olyan összecsapás volt, ami mindkét oldalon szolgálta a fiatal játékosok fejlődését."
 
Vincze Richárd: "Nagyon jól kezdtük a mérkőzèst, az első tíz percben a sikeres letámadásainknak köszönhetően megszerezhettük volna a vezetést, de a befejezéseink nem voltak hatékonyak. Ezután jött egy olyan időszak, ami a Lokié volt: rúgtak egy kapufát ès többet is bortokoltàk a labdàt, àm a félidő utolsó 25 percèben az törtènt a pàlyàn amit szerettünk volna. Ennek köszönhetően kèt szép góllal vezetni tudtunk a szünetben, A szünet után az első tíz percet leszámítva a hazaiak benyomtak minket, ami annak volt köszönhető, hogy sokan nem voltak elèg fittek még ahhoz, hogy a sajàt játékunkat tudjuk végig jàtszani. Megint nagyon komoly teljesítmènyt nyújtottunk védekezésben, ami abból a szenvedélyből és figyelemből ered, ami nélkül a focit nem lehet jàtszani!"
 
A DVTK jelenleg a 13., a DVSC pedig a 12. helyen áll a tabellán. 
 
Debreceni VSC tartalék – Diósgyőri VTK tartalék 1-2 (0-2)
Debrecen, 200 néző. V.: Németh G.
DVSC tartalék: Balbarau – Szabó K., Füzfői, Tordai (Doktor), Sárosi , Cibla Farkas T. (Lyskov), Takács (Bökönyi), Baranyai, Loukiu, Batai (Rácz B.) Edző: Máté Péter.
DVTK tartalék: Bánhegyi B. – Oláh B., Mrva P., Szűcs K., Ivánka P., Bencsík (Fülöp) Illés B. (Balázs P.), Balázsi (Kövesi), Kotula M., Vajda (Peisser), Hetyei (Fercsák). Edző: Vincze Richárd.
G.: Rácz B., ill. Vajda, Illés B.
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC