nb1.hu

Debrecenbe igazolt a Vasas védője, erősített a Dabas és a Hódmezővásárhely

Hivatalos bejelentések.

AZ NB III KELETI CSOPORTJÁBAN HARMADIK HELYEN ÁLLÓ DEAC BEJELENTÉSE:
 
"Szabó Levente után újabb játékossal bővült a DEAC futballcsapatának a kerete: a 21 éves Ujvárosi Ádám a Vasastól érkezik hozzánk kölcsönbe, a megállapodás egy évre szól. A fiatal védő a DVSC-ben nevelkedett, majd 2020 januárjában a Vasashoz szerződött. Az angyalföldiek tavaly télen adták kölcsön a futballistát a Szentlőrincnek. Ujvárosi a mostani idényben hét NB II-es bajnokin jutott szóhoz a Baranya megyei együttesben. A labdarúgó korábban több alkalommal szerepelt a különböző korosztályos válogatottakban.
 
– Szerintem könnyen fog menni a beilleszkedés, hiszen korábban már együtt játszottam az együttes több tagjával. Lakatos Benit és Soltész Janót például a DLA-ról ismerem, míg Orosz Marci az utánpótlás-válogatottban volt a csapattársam. Szeretném segíteni a DEAC-ot abban, hogy minél előkelőbb helyen zárjon a bajnokságban. Jók a körülmények, a feljutást sem tartom elérhetetlennek. Reményeim szerint sok bizonyítási lehetőséget kapok a szakmai stábtól. Sajnos nemrég betegséggel küszködtem, így most az a legfontosabb, hogy utolérjem magam. A Debreceni Egyetemen testnevelés-földrajz szakos tanárnak készülök, ez is szerepet játszott a döntésemben. Fontosnak tartom a sport mellett a tanulást, a képzésből eddig két és fél évet teljesítettem – nyilatkozta Ujvárosi."
 
AZ NB III KÖZÉP CSOPORTJÁBAN A 10. POZÍCIÓT BIRTOKLÓ DABAS INTERJÚJA PUSKÁS ZOLTÁNNAL:
 
"Kérlek, röviden mutasd eddigi be labdarúgó pályafutásod!
 
1993.04.02-án születtem, 28 éves vagyok. Előző csapatom a KTE volt, ahol még az NB I-ben is sikerült bemutatkoznom. Játszottam korábban NB II-es és NB III-as szinten is egyaránt: Kozármisleny, Cegléd, Tiszakécske, illetve volt egy külföldi kitérő is, 20 évesen megfordultam az SKN St. Pöltennél is.
 
Hogyan kerültél az FC Dabashoz?
 
Először is köszönöm a megkeresést, örülök, hogy itt lehetek. Kemenes György edzőt már régóta ismerem és ő keresett meg decemberben, miután lehetett tudni, hogy távozom Kecskemétről. Később beszéltem a vezetőedzővel, a vezetőkkel és tetszett, amit felvázoltak.
 
Mi a véleményed a klubról és az itteni infrastrukturális körülményekről?
 
Nagyszerű körülmények között készülhetünk, mondhatni NB II-es az infrastruktúra. Sok csapat megirigyelhetné ezt a közeget. Jó szakmai munka folyik, az edzői stáb nagyon motivált és felkészült, remélem ez majd a bajnokságban eredményekkel is párosulni fog. Persze van még hova fejlődnünk, de bízom a jó tavaszi szereplésben.
 
Mit sikerült eddig leszűrnöd a játékostársakról és az edzői stábról, mire lehet képes ez a keret?
 
Nagyon korrekt velem mindenki, és a társaság is rendben van, jó a közeg, jó srácok alkotják a keretet.
 
Hogy érzed, milyen poszton tudod majd a legjobban segíteni az FC Dabast az idei szezonban?
 
Támadó a pozícióm, így reményeim szerint egy jó felkészüléssel, sok játékkal formába lendülhetek és akkor biztosan tudok segíteni a csapatnak gólokkal és gólpasszokkal.
 
Mire vagy legbüszkébb eddigi labdarúgó pályafutásod során?
 
Nagyon sok szép élményben volt részem, szívesen emlékeszem ezekre vissza, a sok jó mérkőzésre, a bajnoki címekre, de nem szeretnék egyet sem kiemelni.
 
Milyen közeli és távolabbi céljaid vannak még a labdarúgásban?
 
Nyilván a közeli cél az, hogy folyamatos játéklehetőséghez jussak és segíteni tudjak a csapatnak. A távolabbi már más kérdés, szeretnék a civil életemben majd a sport közelében maradni, és az ehhez szükséges képesítéseket megszerezni."
 
Játékos neve: Puskás Zoltán
Honnan érkezett: Kecskeméti TE
Születési idő: 1993.04.02
Posztja: támadó
 
AZ NB III KÖZÉP CSOPORTJÁBAN 11. HELYEZETT HÓDMEZŐVÁSÁRHELY BEJELENTÉSE:
 
"Volt korosztályos válogatottal erősítettünk
 
A Hódmezővásárhelyi FC-nél folytatja pályafutását Asztalos Dávid. A 26 éves játékosra a védelemben számíthatunk. Korábban az MTK Akadémián nevelkedett, tagja volt a korosztályos magyar válogatottnak is. 
 
"Dávid leigazolása már korábban is a terveink között szerepelt. Fiatal és nagyon tehetséges játékos, aki fontos stabilitást jelenthet a védelemben" – fogalmazott Szűcs Róbert sportigazgatónk.
 
A Paksi FC színeiben az élvonalban is pályára lépett, de számos NB II-es mérkőzésen is rutint szerzett. A Jászberény együttesétől érkezett hozzánk.
 
"Koncz Zsolt edzőt ismerem korábbról, ellenfélként a pályáról. A Hódmezővásárhely pedig egy fiatal, feltörekvő csapat, sok tehetséges játékossal. Szeretnék a klubnak segíteni abban, hogy minél előrébb tudjunk végezni a tabellán" – nyilatkozta Asztalos Dávid."
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC