nb1.hu

DEAC-Loki: csak az egyik legenda örülhetett – helyszíni riport

Bár neki sem volt felhőtlen az öröme.

Ellenfelek, de nem ellenségek – ezt lehetett érezni a DEAC-kis Loki mérkőzésen a Dóczy utcai stadionban. A meccs előtt kedélyesen elbeszélgettek egymással a két klub játékosai, szakvezetői. Persze ez nem okozott meglepetést, hiszen a két cívisvárosi csapat között nincs akkora rivalizálás, mint egyéb városi rangadók főszereplői között. A lelátón Herczeg András személyében a debreceni futball egyik élő legendája is feltűnt. A rutinos szakember Huszti Szabolcsék távozása után a DVSC-nél szakmai tanácsadói tisztséget tölt be, ezúttal pedig a tehetségeket figyelhette.
 

A vendégeknél olyan futballisták kerültek be a kezdőbe, akik néhány éven belül a nagy csapatban is szóhoz juthatnak. Végig a pályán volt például az a Szujó Attila, aki egy nappal a derbi előtt az NB I-ben is debütálhatott az MTK stadionjában. Biztosak vagyunk abban, hogy Kenderesi Dávid, Gyönyörű Gergő vagy Sármány Kristóf nem tévedt el a DEAC Sportcampuson, hiszen a három játékos az előző idényben még az egyetemistákat erősítette.
 

Hazai oldalon bőven akadnak olyanok, akik ezer szállal kötődnek a piros-fehér ellenfélhez. Elég csak Sándor Tamás vezetőedzőre gondolni, hiszen játékosként négy bajnoki címet ünnepelhetett a DVSC-vel. Ha Herczeg Andrást élő legendának neveztük fentebb, őt is megilleti ez a titulus. A tréner egyébként ismét a kezdőben szorított helyet a nyáron leigazolt Tochukwunak, aki az utóbbi hetekben a DEAC-szurkolók egyik kedvencévé vált megalkuvást nem tűrő játékával. 
 
A meccs esélyesének a hazai csapat számított, és nem is borult a papírforma. Persze lehet, hogy másképp alakult volna a mérkőzés, ha az elején Baranyai Nimród helyzeténél nem ment nagyot a DEAC kapuvédője, Tóth Dániel. Már az első félidőben több lehetősége volt a házigazdának, valamint többet birtokolta a labdát. A kis Loki sem tétlenkedett, Balla Mátyás gólt is szerzett, de ezt lesről tette, így a szünetben 0-0 állt az eredményjelzőn. 
 
A szünet után már megérkeztek a gólok a hangulatos debreceni létesítménybe. Először Székely Dávid pörgetett a bal alsóba az 57. percben, jó negyedórával később Tochukwu bizonyította be, hogy miért lopta be magát a szurkolók szívébe. Az afrikai légiós megzavarta a vendégek védőjét és kapusát, és igazi lesipuskás csatár módjára lőtte be a labdát. A 3-0-s végeredményt a hosszabbításban Al-Sheraji Rauf Mohamed állította be, aki a tizenhatos környékéről bombázott a jobb alsóba. Érdekesség vele kapcsolatban, hogy nem csak a pályán, hanem az orvosi egyetemen is kiváló teljesítményt nyújt. 
 
A meccs összefoglalója:
 

A stadionba kilátogató szurkolók zöme nem csak a szép időnek, hanem a hazai győzelemnek is örülhettek. Ezzel a sikerrel Sándor Tamás tanítványai stabilizálták a helyüket az élbolyban. A két legenda, vagyis Herczeg András és Sándor Tamás közül utóbbi lehetett boldogabb, bár a siker ellenére nem volt mindennel elégedett a lefújás után. 
 
"Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, talán az első félidőben nyújtottunk a leghaloványabb teljesítményt idén az NB III-ban. Nem értem, hogy ez miért történt, hiszen mindenki tudja, miért harcolunk. Sokkal agresszívabban játszott az ellenfél, míg mi kényelmesek voltunk. A második játékrészben egy-két játékos megemberelte magát, szívósabban futballozott, és ez ráragadt az egész csapatra. A 3-0 nem adja vissza a meccs képét, hiszen nem volt ennyi a két gárda között, de elég faramuci a helyzet, mivel a végén akár öt vagy hat is lehetett volna közte. Kevesen vagyunk, ám jönnek vissza a sérült játékosaink. Azt a hibát nem akarjuk elkövetni, hogy túl hamar küldjük őket harcba, mivel ezáltal ismét kidőlhetnek a sorba. Bidzilya Anton most is biztató dolgokat csinált, remélem, hamarosan utoléri magát. Szabó Kornélt azért cseréltük be a végén, hogy szokja ezt a tempót. Bízom benne, hogy a folytatásban nem lesz ennyi hiányzónk, így jobban rotálhatunk" – nyilatkozta Sándor Tamás.
 
NB III Keleti csoport 15. forduló
DEAC-DVSC II 3-0 (0-0)
gólszerzők: Székely (57.), Tochukwu (72.), Al-Sheraji Rauf Mohamed (91.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Jankelic – Sándor T., Spitzmüller, Sárosi (Szabó K. 89.), Al-Sheraji Rauf Mohamed – Bereczki (Trencsényi 73.), Tochukwu (Sidibe 73.), Székely (Bidzilya 79.). Vezetőedző: Sándor Tamás.
DVSC II: Ecsegi – Lénárt, Szujó, Kovács G. (Székelyhidi, 83.) – Baranyai, Gyönyörű, Balla (Gellén, 83.), Sipos (Maruscsák, 63.), Fábián – Kenderesi (Talpalló, 63.), Sármány (Kalafat, 35.) Vezetőedző: Szűcs János. 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC