nb1.hu

DEAC: a Lokiban nevelkedett középpályás érkezett – reakció

Hivatalos bejelentés.

A DEAC közleménye:
 
"A Debreceni Egyetem labdarúgócsapatának vezetősége gőzerővel dolgozik a keret kialakításán. Az már biztossá vált, hogy a Sándor Tamás vezette szakmai stáb az új idényben Szabó Jánosra is számíthat. A 23 éves futballista a legutóbbi idényben a megye I-ben érdekelt DASE együttesét erősítette, a bajnokságban tizennyolc meccsen két gólig jutott.
 
“Keresztszalag-szakadás miatt másfél éves kihagyás után kaptam lehetőséget a bizonyításra előző együttesemben. Hálás vagyok Kovács Miklósnak (a DASE edzője – a szerk.) az esélyért. Az első meccsen még érződött a teljesítményen a hosszabb kihagyás, ám a folytatásban szerencsére felvettem a ritmust, amit az is bizonyít, hogy csapatkapitány lettem. Amikor lehetőséget kaptam, mindig száz százalékot próbáltam nyújtani” – nyilatkozta a középpályás, aki a Lokiban nevelkedett.
 
Szabó azt is elmondta, hogy a súlyos sérülése miatt majdnem befejezte a pályafutását.
 
“Nagyon nehéz volt ez az időszak, főleg lelkileg. Szerencsére a barátaim és a családtagjaim tartották bennem a lelket, nekik rengeteget köszönhettem. A Liverpool a kedvenc csapatom, és a Barcelona elleni 4-0-s győzelme is ösztönzőleg hatott rám a felépülés során, hiszen kiderült, semmi sem lehetetlen. Abból a szempontból mégis jól jártam, hogy nagyobb hangsúlyt fektettem a tanulásra, és bejutottam a Debreceni Egyetem sport – és rekreációszervező szakára” – hangsúlyozta a labdarúgó, aki az alapszakasz után mesterképzésre kíván jelentkezni.
 
Szabó János a karrierje során sok poszton feltűnt már, de leginkább középső középpályásként érzi magát otthonosan a pályán.
 
“A védekezésből és a támadásból is szeretem kivenni a részem. A termetem ellenére a fejpárbajoktól sem tartok, ennek az a magyarázata, hogy korábban röplabdáztam, aminek köszönhetően jó a súlypontemelkedésem. Kellő alázattal, de bizonyítási vágytól fűtve csatlakoztam a kerethez, örülök, hogy végül meg tudtam győzni Sándor Tamás vezetőedzőt a próbajáték során. Bízom benne, hogy be tudom verekedni magam a DEAC kezdőjébe, de ehhez időre lesz szükségem. A beilleszkedés sem jelentett gondot, ugyanis több srácot már korábban is ismertem” – zárta mondandóját."
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC