nb1.hu

A játékvezetés is kedvezett az NB II-be vágyó KTE-nek? – reakciók

Fél lépést tettek a cél felé.

A Keleti és a Nyugati csoportban is eldőlt már a bajnokság, hiszen a Tiszakécske és a III. Kerületi TVE jut fel a szezon végén az NB II-be. A Közép csoportban erre pályázik a Kecskemét, amely hétvégén az RKSK otthonában 1-1-es döntetlent játszott. Ebben a bajnokságban komoly harc lesz az első helyért, hiszen a KTE és az Iváncsa is 80-80 pontttal rendelkezik. Érdekesség, hogy az utolsó fordulóban Iváncsa-KTE összecsapást rendeznek. Az iváncsaiak már korábban jelezték, hogy nem vállalják az NB II-t, így a három csoport legjobb másodikja juthat fel. Ez valószínűleg a Kecskemét lesz, hiszen csak egy pont választja el ettől.
 
Az RKSK-Kecskemét meccs után a hazaiak mestere, Nagy Árpád a bíró tevékenységét is kritizálta, míg Szabó Tibor szerint az első félidőben dönthették volna el a meccset. Nézzük, miket mondtak még az edzők.
 
Nagy Árpád: "Nem lehet összehasonlítani a két klubot, viszont ahogy a gyerekek küzdöttek egymásért is, az példaértékű. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, pláne annak tükrében, hogy azért a játékvezetés is a nagyobb tekintélyű együttesnek kedvezett sok esetben, ami persze benne van a játékban.  A Kecskemét egy szenzációs csapat, nagyon jó focit játszanak, az én csapatom viszont borzasztóan lelkes."
 
Szabó Tibor: "A harmadik lépést nem tudtuk megtenni teljes egészében, de egy felet azért haladtunk előre. Ezt a mérkőzést az első félidőben kellett volna megnyernünk, nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, nyomás alá helyeztük a hazaiakat. Nem sikerült megnyugtató előnyt szerezni, ráadásul a félidő vége előtt gólt kaptunk, ami fellelkesítette az RKSK-t. A második játékrész inkább brusztolós játékot hozott, ahol már kevésbé forogtak veszélyben a kapuk."
 
A vasárnapi meccset így foglalta össze a Kecskemét hivatalos oldala:
 
"Gyakorlatilag az első perctől mezőnyfölénybe kerültünk, a labdabirtoklás nagyjából 80-20 lehetett a javunkra százalékban mérve, annak ellenére is, hogy Szabó Tibornak sok hiányzója volt. A hazaiaknak elegendő volt az egy pont is a bennmaradáshoz, így mélyen visszazártak saját térfelükre, kontrákra berendezkedve. A 7. percben Gál lőtt mellé egy szöglet után, majd egy percre rá Asztalos löketét kellett fognia Kovácsnak. A legnagyobb helyzet a 15. percben adódott előttünk, Tóth kapott jó labdát Nagytól, amivel ziccerbe is került, de a hosszú alsó mellé lőtt. Három perccel később megint ő érkezett egy beadásra, de Kovács belevetődött a közeli próbálkozásba. A 23. percben egy kontrát végig tudott vinni az RKSK, de Bányai a hosszú alsó mellé lőtt éles szögből. Maradt ezzel együtt a lila-fehér nyomás, a 31. percben Constantinescu zörgette meg a felső lécet, majd ezt követően kézzel szerelte Károlyt egy védő, ami után büntetőt kaptunk. A labda mögé maga Károly állt, nem is hibázott (0-1). A szünetig nem tudtuk megtartani az előnyt, a 42. percben ugyanis megint fent ragadtunk, így lekontráztak minket, Bányai ezúttal nem hibázta el ziccerét (1-1).
 
A második félidőt Hamar szabadrúgása vezette fel, de ez fölé szállt, majd ismét egy hazai kontra okozott veszélyt, melyből azonban nem született gólt szerencsére. Az utolsó harminc percet Károly átlövése nyitotta, de ez sem talált kaput, s bár a hazaiak kicsit aktívabbak voltak mezőnyben, a 70. perctől visszaálltak ismét, ugyanis Bányai megkapta második sárga lapját. Az élő falon kerestük a rést, de hiányoztak az igazán váratlan megoldások, a beadások és az átlövések emellett rendre pontatlanok voltak, így az eredmény nem változott."
 
RKSK – KTE HUFBAU 1-1 (1-1)
Budapest, v: Kubicsek Máté (Jakab Bálint, Mózsa Ábel)
RKSK: Kovács B. – Olasz, Nyul, Darabont, Balaskó (Peszmeg 75.), Nyilas, Bányai, Fellegi, Lovász, Hamar, Tarjáni.
KTE: Mészáros – Károly, Nagy, Tóth, Koszó, Vágó, Ludasi, Puskás G., Constantinescu (Kotroczó 72.), Asztalos (Jakab 56.), Gál.
Gólszerzők: Bányai (42.) ill. Károly (32. – büntető)
Sárga lap: Olasz (62.) ill. Asztalos (42.), Tóth (43.), Puskás G. (68.), Nagy (88.), Jakab (94.)
Kiállítva: Bányai (70.)
 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC