nb1.hu

Tiszakécske: gőzerővel dolgoznak az erősítéseken – reakció

Gyilkos szezonról beszélt az edző.

A Tiszakécske elég rosszul kezdte a 2021/2022-es szezont, aztán Visinka Ede érkezésével megtáltosodott a csapat. A gárda végül 42 pontot szerzett az NB II-ben, ezzel a 13. helyen zárt.
 
A vezetőedzővel a klub hivatalos oldala készített egy hosszabb interjút, amiben már az átigazolási tervekről is szó esett. Íme a Tiszakécske közleménye:
 
"A Tiszakécskei LC vezetősége egy évvel meghosszabbította Visinka Ede vezetőedző szerződését a sikeres szereplés miatt. A Tiszakécskei LC labdarúgócsapata a 13. fordulóig mindössze 2 ponttal állt a bajnokságban, innen kellett visszakapaszkodni és ütőképes együttest kialakítani, a bennmaradás kiharcolásához. Végül csapatunk a 13. helyen zárt az NB II-ben, ami a 2015 óta íródó új éra legjobb eredménye.
 
Visinka Edével beszélgettünk az elmúlt időszakról és a jövőbeni feladatokról:
 
Amikor ide érkeztél vezetőedzőnek, mindössze 2 pont állt a Tiszakécskei LC neve mellett a tabellán. Hittél benne, hogy sikerülhet a bennmaradás újonc csapatunknak?
 
Igen végig. Csak ezért sikerülhetett.
 
Hogyan összegeznéd a mögöttünk hagyott bajnoki szezont?
 
A csapat számára a csákvári idegenbeli mérkőzés volt a fordulópont. Az a győzelem meghozta az áttörést. Innentől a fiúk elhitték, hogy képesek a sikeres szereplésre. Az egymásért való küzdelem igazi közösségé formálta a keretet. Ez a küzdeni tudás, alázatos játék jól látszott ősszel a hazai Vasas és Kecskemét elleni győzelmek alkalmával is. Erre a két győzelemre azért is vagyok nagyon büszke, mert a két feljutót győztük le. Összességében annyit léptünk előre, hogy az őszi szezon végére sikerült szépen kikozmetikáznunk a tabellát.
 
A tavasz kétpólusú volt. A téli felkészülésünkre alaposan rányomta a bélyegét a keretet is sújtó koronavírus járvány, de az új labdarúgók érkezése és a régiek közé való sikeres beilleszkedés jó kémiát eredményezett a csapatnál.  Mindenki kihozta magából a maximumot és a közös célért a bennmaradásért dolgozott. Így sikerülhetett elérni célunkat. A tavaszi menetelés emberfeletti bravúr volt, aminek hozadéka lett a mentális és fizikai fáradtság.  Így a bajnokság végén egy vereségsorozatot is elszenvedtünk, az azonban nagyon fontos volt számomra, hogy Pécsen az utolsó mérkőzésen ponttal búcsúzhattunk.
 
2021 szeptembere óta dolgozol Tiszakécskén. Mennyire szeretted meg a várost, a klubot?
 
Teljesen megszerettem Tiszakécskét, amit természetesen korábban is ismertem, hiszen sokáig éltem régebben Kecskeméten. A helyi emberek mentalitása közel áll hozzám. Jól érzem magam itt, befogadott a város, a klub, a közeg. Ez is motivál. Végig éreztem a szurkolók támogatását. Szeretnék a jövőben is áldozatos munkával rászolgálni a bizalmukra.
 
Egy évvel meghosszabbították lejáró szerződésedet. Mit jelent ez számodra?
 
Folytathatjuk azt a munkát, amit elkezdtünk. Reméljük, hogy nyugodtabban, mint ebben a szezonban, hiszen valljuk be, tűzoltás volt a feladatunk ebben a bajnokságban. Fel kellett hoznunk a csapatot. Abban bízom, hogy meg tudjuk erősíteni a keretet és nyugodtabban, eredményesebben dolgozhatunk. Ezért maradtam, ez motivált. Kiemelném, hogy a megfelelő munkához a vezetőség eddig is biztosította a tökéletes hátteret, amit ezúton is szeretnék megköszönni.
 
Milyen feladatok várnak rátok a közeljövőben?
 
Már gőzerővel dolgozunk az erősítéseken. Mindennap többször egyeztetünk a szakmai vezetéssel. A bajnokság létszámcsökkentése miatt egy még gyilkosabb szezon vár ránk, de az a célom, hogy egy stabil NB II-es csapatot csináljunk a Tiszakécskei LC-ből. Már készen van a felkészülés terve. Június 27-én kezdődik a közös munka a kerettel. Előtte két hétig komoly egyéni munka vár a labdarúgókra, amit monitorozni fogunk. A felkészülés első napjaiban precíz orvosi vizsgálatok várnak a játékosokra, aztán jönnek a közös edzések.
 
Zárszóként szeretném megköszönni a klub vezetésének és összes alkalmazottjának az áldozatos munkáját, külön kiemelve stábomat, akikkel a jövőben is együtt szeretném folytatni a munkát."
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC