nb1.hu

Szeged: egyszeres magyar válogatott védő érkezett – reakció

Hivatalos bejelentés.

 

Korábban már beszámoltunk arról, hogy Tóth Bence távozott a Vasastól és a Szegednél folytatja a pályafutását.

 

ÍME, A SZEGEDIEK JELENTÉSE:

 

"Tóth Bence a Vasastól igazolt csapatunkba.

 

Tóth Bence Veszprémben kezdte pályafutását, majd a Győri ETO akadémiáján nevelkedett. Innen 2014-ben igazolt a Puskás Akadémiához, ahol 2016. augusztus 19-én mutatkozott be az NBII-ben. 2017-ben a Videotonhoz írt alá, onnan a Vasashoz szerződött. Angyalföldön sokáig alapembernek számított a feljutásért küzdő csapatban, majd tavaly kölcsönadták a Szolnoknak. A 24 éves belső védő az előző szezonban 29 bajnoki meccsen 1 gólt szerzett.

 

Bence többször szerepelt a korosztályos válogatottakban, 2017-ben pedig meghívót kapott Bernd Storck szövetségi kapitánytól a magyar válogatottba, ahol Andorra mutatkozott be, kezdőként végigjátszotta a találkozót.

 

-Nagyon örültem a Szeged megkeresésének, nagyon szimpatikus volt az a cél amit Adem Kapic sportigazgató felvázolt nekem. Tavaly a negyedik helyen végzett a csapat, az előttünk álló bajnokságban sem szeretnénk lejebb adni. Az előző évem nem sikerült jól a Szolnokkal, így komoly motivációt jelent a csapat elé kitűzött cél nekem is és ezek elérésében szeretnék hatékony segítséget nyújtani-mondta Bence a szerződés aláírása után."

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC