nb1.hu

Rasszizmus és antiszemitizmus az MTK-Szegeden? – reagáltak a szegediek

Hivatalos közlemény.

Csütörtök este jeleztük, hogy az MTK feljelentést tesz a Szeged elleni meccs után történt antiszemita és rasszista rigmusok miatt. A fővárosi csapat a közleményében többek között erről írt:
 
"A hétfő esti MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó mérkőzés után a szegedi szurkolók egy csoportja antiszemita, gyűlölködő rigmusokat skandálva hagyta el az MTK stadionját és környékét. Az esetről videófelvételt készített egy megriadt 12 éves MTK szurkoló kislány, aki az édesapjával látogatott ki a mérkőzésre. Az MTK Budapest elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a rendőrségen" – írták a kék-fehérek.
 

A Szeged így reagált az MTK bejelentésére:
 
"Klubunk elítéli az antiszemitizmus és rasszizmus mindennemű megnyilvánulását, és elhatárolódik a hétfői, MTK elleni mérkőzés után, a stadionon kívül történt eseményektől. Az ügyben tett feljelentéshez kapcsolódó eljáráshoz minden támogatást megadunk a hatóságoknak, és annak lezárása után az érintett szurkolókkal szemben saját hatáskörben szankciókat hozunk" – jelezték a Tisza-partiak.
 
A mérkőzést egyébként az MTK nyerte meg 2-1-re. 
 
FRISSÍTÉS:
 
PÉNTEK, 17.20:
 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC