nb1.hu

Hatalmas presztízscsata lesz a Viharsarokban.

 
Szolnoki MÁV FC- Szombathelyi Haladás FC
 
A Tisza-parti csapat számára csak most indul a tavaszi szezon, hiszen előző héten, szabadnappal nyitottak a Balmazújváros korábbi kizárása miatt. Idei első meccsükön mindjárt egy kiesési rangadóval nyitnak, hiszen azt a Haladás csapatát fogadják a szolnokiak, akikkel nagy harcban állhatnak majd a másodosztályú tagság megőrzéséért. A Szolnok a 17. pozíciót foglalja el, a Szombathely a már kiesést "érő" 18.-at, a két csapatot mindössze 5 pont választja el egymástól, bár mint utaltunk rá, a kék-fehérek egy meccsel kevesebbet játszottak, mint a Hali.
 
Budaörsi SC-Budafoki MTE
 
A Vác ellen szerzett győzelemmel hangolódott a tavasz első hazai meccsére a Budaörs, és bár nyert is 1-0-ra, nem lehet maradéktalan elégedett a látottakkal Bognár György vezetőedző. Az NB I-be jutásra vágyó Budafok a Csákvár elleni remivel kezdett otthon, és mindenképp győzni szeretne Csizmadia Csaba együttese, hogy a legfőbb üldözői, az éppen egymás ellen játszó Győr és a Siófok nehogy vérszemet kapjon egy újabb „botlás” után.
 
Soroksár SC-MTK Budapest
 
Nem vár könnyű meccs Lipcsei Péterékre a listavezető ellen. A Soroksár ugyan október harmadika óta nem talált legyőzőre hazai környezetben, és gólzáporos győzelemmel is kezdett Nyíregyházán (5-3) a fekete-sárga alakulat, de a Prosser Dániel vezette fővárosiak ellen vélhetően a pontszerzésnek is felettébb örülnének a kis Fradinál.
 
Dorog FC-Vác FC
 
A bányászváros csapata épp az előbb említett MTK ellen kapott ki, 2-1-re az első fordulóban, most a jóval gyengébb, a tabellán jócskán leszakadó Vác csapatát fogadja otthon. Németh Szabolcs edző otthon tartaná mindhárom pontot, de az egykori magyar bajnok, váci csapatnak is sürgősen el kell kezdeni gyűjtögetni a győzelmeket, hiszen jelenleg 14 pont a hátrányuk a még bennmaradó Szolnokhoz képest.
 
Békéscsaba 1912 Előre-Nyíregyháza Spartacus
 
A forduló (keleti) rangadóját, két nagy múlttal bíró, volt NB I-es alakulat vívja majd vasárnap, hiszen a Viharsarokba látogat a Szpari.
Egyik csapat sem győzött egy fordulóval korábban, de amíg házigazdák, masszív játékkal hoztak el pontot a jól igazoló Vasas otthonából, addig a Nyíregyháza hazai pályán kapott öt gólt és szenvedett vereséget a Soroksártól (3-5).
Egy győzelemmel mindkét csapat zárkózhatna a "felső házhoz", hiszen a tabella harmadik és hetedik helyezettje között mindössze 5 pont a különbség.
 
Duna Aszfalt TVSE-Kazincbarcikai SC
 
A Tiszakécske a hazai, Győrtől elszenvedett vereség után újra otthon játszhat, és a közvetlen riválisát fogadja. A Kazincbarcika csak négy egységgel szerzett többet, mint a Kécske, de egy hazai győzelem esetén közel kerülhet a borsodi csapathoz. Az előző fordulóban súlyos sérülést, orrtörést szenvedő Temesvári Attila biztos, hogy hiányozni fog a hazai védelemből.
 
Szeged-Grocsics Akadémia-Gyirmót FC Győr
 
A győriek a feljutás reményével vágtak neki az idénynek, de Csertői Aurél együttese egyre jobban leszakadni látszik az élbolytól. Ezúttal sem lesz könnyű dolga csapatának a Szeged otthonában. A Tisza-parti csapat jól szerepel hazai pályán, legutóbb novemberben szenvedtek vereséget.
 
FC Ajka-Vasas FC
 
Az ajkai csapat célja csak a bennmaradás lehet az NB II-ben, erre jó esélye is van Kis Károly alakulatának (aki az előző bajnokságban még a piros-kékek edzője is volt), míg az új tulajdonossal az élvonalat megcélzó Vasas több pontot már nem szórhat el. Feczesin Róbertéknek mindenképp gólokat és győzelmeket kell szerezniük, hogy ne kerüljenek még messzebb a dobogótól.
 
ETO FC Győr-BFC Siófok
 
A forduló rangadóját játsszák Győrben, ahol két igen jól igazoló csapat feszül egymásnak, ráadásul mindkét gárda győzelemmel nyitotta a tavaszt. A Siófok az új szerzemény Remili találataival is verte a Gyirmótot, míg az ETO a Tiszakécske otthonából hozta el a három pontot. A két csapatot csak egy pont választja el a tabellán, a Győr a harmadik, a Siófok a negyedik helyről várja a találkozót. Aki győztesen kerül ki a párharcból, tapadhat a feljutó helyen lévő Budafokra.
 
NB II
23. FORDULÓ, 02.09 VASÁRNAP
 
14.00: Szolnoki MÁV FC–Szombathelyi Haladás
 
14.00: Budaörs–Budafoki MTE, Tatabánya
 
14.00: Dorogi FC–Vác FC
 
14.00: Soroksár SC–MTK Budapest
 
14.00: Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyháza Spartacus FC
 
14.00: Duna Aszfalt TLC–Kazincbarcika
 
17.00: Szeged-Csanád Grosics–Gyirmót FC Győr
 
17.00: FC Ajka–Vasas FC
 
18.00: WKW ETO FC Győr–BFC Siófok

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC