nb1.hu

Pintér Attila távozik – részletek

Hivatalos bejelentés.

Miután az NB II utolsó, 38. fordulójában a III. Kerületi TVE kikapott 2-1-re Békéscsabán, biztossá vált, hogy a fővárosi egyesület búcsúzik a másodosztálytól. A mérkőzést követően azonban kiderült, nem csak az NB II-es tagságot, de vezetőedzőjét is elvesztette az óbudai együttes. Az áprilisban munkába álló Pintér Attila megerősítette, hogy az NB III-ban már nem ő fog ülni a III. kerületiek kispadján.

” Én akkor is elmondtam az elnök úrnak, amikor megkeresett, hogy nem biztos, hogy én tudok segíteni, hogy lehet, hogy jobb jár, ha megtartja az addigi szakmai stábját, de ő azt mondta, hogy próbáljak meg segíteni abban, hogy benntarthassuk a Kerületet, kerülni, amibe kerül, és ha nem sikerül, akkor is elmondhassuk, hogy mindent megtettünk. Szerintem nekem és a szakmai stábunknak tiszta lehet a lelkiismerete, mindent elkövettünk annak érdekében ez alatt a rövid idő alatt, hogy a klub jövőre is NB II-es legyen. Ez nem sikerült, de hozzá kell tennem, hogy ha visszanézzük az előző mérkőzéseket, voltak olyan szituációk, hogy ha azokból jobban jövünk ki, akkor más helyzet lehetett volna” – nyilatkozta Pintér Attila az M4 Sportnak Békéscsabán.

Hozzátette:”hat mérkőzésre, az utolsó hat fordulóra egyeztünk meg és a cél az volt, hogy bennmaradjunk. Az majd kiderül, hogy más csapatnál folytatom-e, vagy nem lesz új klubom és pihenek. Büszke vagyok arra, hogy ebben a hat hétben minden egyes edzésen mindent megpróbáltunk megtenni annak érdekében, hogy sikerüljön a bennmaradás. De hozzá kell tennem – amit többször is elmondtam -, hogy ez a csapat sajnos nem volt olyan állapotban, amivel sokkal jobban tudtunk volna dolgozni. De a játékosok a képességeinkhez mérten maximálisan munkát végeztek el. És annak ellenére, hogy Győrben hetet kaptunk, akkor is mindent elkövettek a jobb eredmény érdekében, megvoltak a lehetőségek, de nem tudtunk vele élni és ez előbb-utóbb megbosszulja magát. Még egyszer köszönöm az elnök úrnak, hogy felkért és itt lehettem, azt pedig nagyon sajnálom, hogy nem sikerült elérnünk a célt”.

A III. Kerületi TVE 37 ponttal az utolsó, 20. helyen végzett az NB II-ben.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC