nb1.hu

Pécsre igazolt a Békéscsaba játékosa, érkező is van a csabaiaknál – reakciók

Hivatalos bejelentések.

 

A BÉKÉSCSABA KÖZLEMÉNYE:

 

"A Békéscsaba 1912 Előre soraiban köszönthetjük a 22 éves, 176 centiméter magas, főként bal oldali védőként bevethető Mikló Rolandot.

 

Roland a Kazincbarcika együttesétől érkezett, aki balszélső és bal oldali középpályás pozíciókban egyaránt hasznos tagja lehet csapatunknak. Az előző idényben 24 bajnoki mérkőzésen, valamint két Magyar Kupa összecsapáson is segítette a KBSC együttesét, a Kisvárda elleni felkészülési mérkőzésen pedig már jó eséllyel be is mutatkozhat békéscsabai publikum előtt.

 

Roli, üdvözlünk Békéscsabán! Sok sikert és sérülésmentes szezont kívánunk!
 

Hursán György felépült újabb, hosszan tartó sérüléséből és a felkészülést is az Előrével kezdte meg. A közös folytatás reményében a klub korrekt ajánlattal szolgált számára, amit nem fogadott el és a távozás mellett döntött. A békéscsabai klub megfelelően respektálta hosszú ideig tartó hiányzását, a 24 éves középpályás azonban úgy határozott, hogy a továbbiakban máshol próbálja ki magát. Hursi 2007-ben a Békéscsaba UFC-ben kezdte labdarúgó karrierjét, és egy rövid kitérőt (2013/2014) követően négy idényen keresztül volt az Előre játékosa.

 

Hursán György: – Meghatározó volt számomra az itt eltöltött időszak, hiszen békéscsabai nevelés vagyok, rengeteget fejlődtem és tanultam. Sokat köszönhetek a klubnak, hiszen számos élménnyel és tapasztalattal gazdagodtam. Sajnos az utóbbi időben sérülés hátráltatott és talán ennek is köszönhetően most érett meg bennem a változtatás szándéka. Szeretném magam kipróbálni egy teljesen új közegben, így a váltás mellett döntöttem. Nem fogom elfelejteni az Előrét, hiszen itt kaptam első profi szerződésemet, így Békéscsabán vált belőlem labdarúgó. Mindent köszönök edzőimnek, a klubvezetésnek a bizalmat és a lehetőséget!

 

További sok sikert és jó egészséget kívánunk!"
 

 

A PÉCS BEJELENTÉSE:

 

"A korábban Németországban légióskodó 24 éves középpályás a Békéscsaba 1912 Előre együttesétől szerződik hozzánk.

 

Klubunk a sikeres orvosi és fizikai vizsgálatok után mindenben megállapodott a felkészülést még a Békéscsaba 1912 Előre együttesével elkezdő Hursán Györggyel, így a lila-fehéreknél lejáró szerződésű nemzetközi tapasztalattal és utánpótlás-válogatott múlttal rendelkező 24 esztendős középpályás NB II-es labdarúgócsapatunkat erősíti a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es szezonjában.

 

Hursán György 1997. február 5-én született Gyulán, utánpótlás szinten Békéscsabán kezdett el futballozni, ahol végigjárta a ranglétrát, miközben U13-tól U19-ig erősítette a korosztályos válogatottat. A védekező középpályásként és belső védőként is bevethető játékos 2015 elején a Puskás Akadémia U19-es csapatától került ki Németországba, ahol az 1860 München gárdájában légióskodott.

 

A 24 esztendős, több szempontból is rutinos Hursán György 2018-ban tért vissza Békés megyei nevelőegyesületébe, amelynek színeiben nem kevesebb, mint 69 másodosztályú találkozón lépett pályára és összesen 9 NB II-es gól fűződött a nevéhez. A jobblábas labdarúgó emellett a Magyar Kupában 9 találkozón erősítette a békéscsabaiakat, s ezek során 2 találatot szerzett.

 

– Az előző szezonban játszottam itt a Békéscsabával, nehéz dolgunk volt a friss feljutó Pécs ellen. Nagyon szimpatikussá vált a PMFC, amely jó focit játszik és megtetszett az a hangulat is, amelyet a szurkolók teremtenek a hazai bajnoki meccseken. Vas László személye, filozófiája meggyőzött a váltásról. Célom, hogy segítsem a csapatot és jó szezont fussunk – nyilatkozta Hursán György.

 

Harmadik nyári igazolásunkkal kapcsolatban Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója a következőket mondta:

 

– Hursán György nem véletlenül fordult meg korábban az 1860 Münchenben. Érkezésével a tengelyjátékunk erősödik, hiszen egészen a belső védő pozíciótól a támadó középpályás szerepéig mindenhol bevethető. A szakmai stáb feladata lesz eldönteni, milyen szerepet szánnak neki. Bízom benne, hogy oszlopos tagjává válik a csapatnak és elkísér minket a távlati céljainkig – fogalmazott Kulcsár Árpád.

 

Névjegy: Hursán György
Születésnap: 1997.02.05.
Születési hely: Gyula
Nemzetiség: Magyar
Poszt: Középpályás
Magasság: 186 cm
Testsúly: 84 kg
Előző klubja: Békéscsaba 1912 Előre

 

Hursán Györgynek sok sikert kívánunk piros-feketében!"

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC