nb1.hu

Megvan a DVSC új edzőpárosa – részletek

Hivatalos bejelentés.

 

Igaznak bizonyultak a hírek: Kondás Elemér távozott a DVSC labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról, a helyét pedig a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros vette át, jelentette be sajtótájékoztatóján az NB II éllovasa.

 

A DVSC KÖZLEMÉNYE:

 

"Távozik a DVSC vezetőedzői posztjáról Kondás Elemér, helyét Huszti Szabolcs edző és Toldi Gábor másodedző veszi át – jelentette be a DVSC hivatalos sajtótájékoztatón kedd délelőtt.

Az eseményen Kósa Lajos, a DVSC Egyesület elnöke, Szabó Péter, a DVSC elnöke, Tőzsér Dániel, a DVSC sportigazgatója, valamint a két új szakember, Huszti Szabolcs és Toldi Gábor volt jelen.

Kósa Lajos elmondta, olyan csapatot és közösséget szeretnének építeni, amely hosszú távon képes arra, hogy öt év alatt legalább háromszor eljusson valamely nemzetközi kupaporondra. – Szeretnénk visszahozni az egykori fantasztikus éveket és arra törekszünk, hogy az ország egyik vezető egyesülete legyünk. Szeretnénk, ha látszódnq a csapat játékán, hogy próbálja a lehető legjobban kiszolgálni a közönséget. Ki kell tűznünk azt a célt, hogy átlagosan legalább fél ház legyen a Nagyerdei Stadionban. Nyilván ez egy nagy feladat, de megvalósítható. Játékminőségben meghatározó csapattá szeretnénk válni, ennek eredménye Huszti Szabolcs és Toldi Gábor érkezése. Olyan tavaszi szezont futnánk, amely azt mutatja, nemcsak fel akarunk jutni, hanem már az élvonalra is készülünk.

 

A DVSC elnöke, Szabó Péter szintén nyomatékosította: továbbra is az a célkitűzés, hogy olyan közösség épüljön, amelyhez tartozni akarnak a Loki-szurkolók. – Az elmúlt időszakot nézve sajnos nem láttuk a fejlődés jeleit, mégpedig, hogy ütőképes csapatot építsünk az NB I-re. Nem volt jó az irány, amelyen haladtunk, ezért a váltás mellett döntöttünk. Egyetlen kitételt tartottunk szem előtt, hogy ne a magyar futball forgásából válasszunk vezetőedzőt, mert hosszú távon nem biztos, hogy kifizetődő. Minden döntés hordoz magában rizikót, de annál több lehetőséget is. Biztos vagyok benne, a szakmai stáb bebizonyítja, jó döntést hoztunk, és ténylegesen elindulunk azon az úton, amely garantálja, hogy ismét stabil NB I-es csapattá váljunk.

 

A klub sportigazgatója, Tőzsér Dániel kapott szót. – Az eddigi szakmai stáb félig megfelet a céloknak, hisz vezetjük a tabellát, de úgy éreztük, hogy eljött a váltás ideje, melyet meg kellett lépni a töretlen fejlődés érdekében. A DVSC-hez méltó játékkal szeretnénk előrukkolni. Huszti Szabolcsnak rendkívül jól cseng a neve, nem kell hozzáfűzni semmit ahhoz, amit elért a külföldi karrierje során. Kimagaslóan jó vezetőről van szó, százszázalékos bizalmat élvez a vezetéstől. – Tőzsér Dániel elmondta, a két szakemberrel fél plusz kétéves szerződést kötöttek.  

A DVSC új vezetőedzője, Huszti Szabolcs elsőkét megköszönte a lehetőséget és elmondta, büszke, hogy egy ilyen klub kispadján kapott szerepet. Közönségszórakoztató, attraktív játékkal szeretnének feljutni az élvonalba és arra törekszik, hogy bátor játékot ültessen a debreceni futballba. – Biztos vagyok benne, hogy a srácokkal jól működik majd a közös munka, és mindent megtesznek a siker érdekében. A fejemben már megvan a kezdőcsapat, elsősorban a 4-2-3-1-es felállást favorizálom, de a részletek rám és a játékosokra tartoznak.

 

Huszti Szabolcsot egyénként nem kell bemutatni a magyar futballszurkolóknak. Kétszeres magyar bajnok, kétszeres orosz bajnok és egyszeres orosz kupagyőztes, ráadásul a Zenittel a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjébe is bejutott. Közel kétszáz mérkőzést játszott a Bundesligában a Frankfurt és a Hannover színeiben, a német első osztályban csaknem 40 gólt lőtt. Rendkívül fontos találatokat jegyzett, volt, hogy az ő góljával győzték le a Bayern Münchent.

Oszlopos tagja volt a magyar válogatottnak is, 51 mérkőzésen húzta magára a nemzeti címeres mezt, melyben 7 gólt szerzett. 2006-ban az év labdarúgójának választották.

Végezetül Toldi Gábor elmondta, mire gondolt elsőként, amikor meghallotta a hajdúsági lehetőséget. – Debrecenről nekem a cívisváros, a Nagytemplom, az egyetem, a Tankcsapda és természetesen a hétszeres magyar bajnok csapat, a Loki jut eszembe. Hatalmas feladat és megtiszteltetés ehhez a családhoz tartozni és itt alkotni. Ez a cél, ezért dolgozunk majd a csapattal és a stábbal minden egyes nap."

 

11.48:

Vidi: Kovács Zoltán reagált, hogy a Lokihoz igazolt az edzőjük – NB1.hu

 

ELŐZMÉNYEK:

 

Loki-Gyirmót: Kondás utolsó meccse?

 

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC