nb1.hu

Kritizált a Nyíregyháza edzője, Pintér elmondta, mi a baj – reakciók

A Vasas trénere ígéretet tett, Lipcsei dicsért.

Az NB II-ben vasárnap kilenc meccset rendeztek. A Vasas a Tiszakécske elleni fölényes győzelmével újabb lépést tett a feljutás felé. A III. Kerület kikapott a Szolnok otthonában, így még nehezebb helyzetbe került. Cikkünkben összeszedtük az edzői értékeléseket.
 

Szolnok-III. Kerület 1-0
 
Romanek János: "Lehet, nem látszik, de belül nagyon boldog vagyok. A mérkőzés első felében remekül játszottunk, a második félidőben viszont voltak gondjaink, de csúsztunk-másztunk a sikerért. Szerintem hatalmas dolog, hogy egy olyan csapat, amelyiket már sokan leírtak, zsinórban három meccset nyer. A játékosoknak óriási szívük van, ezt ma is megmutatták."
 
Pintér Attila: "Hasonló mérkőzésre számítottam, de azt nem gondoltam, hogy üres kapura sem tudunk betalálni. Négyszer sikerült jól labdát szereznünk, de nem tudtuk egy ütemben végigvinni a kontrákat, hiába gyakoroltuk. A második félidőben rendszert váltottunk, és sokat tettünk a győzelemért, ám az a baj, hogy a futballt gólra játsszák."
 
Pécs-Békéscsaba 1-2
 
Vas László: "Gratulálok a Békéscsabának, hiszen összességében megérdemelten vitte el a három pontot. Két olyan szituációból kaptunk elkerülhető gólokat, amely eddig nem volt ránk jellemző. Mentünk becsülettel az eredmény után, de ez ma csak ennyire volt elég."
 
Brlázs Gábor: "A srácok maximálisan betartották a megbeszélt taktikai utasításokat, így aztán jól működött, amit elterveztünk. Megvoltak a lehetőségeink, hogy korábban lezárjuk a mérkőzést, de természetesen így is elégedett vagyok a végeredménnyel és a hozzáállással is. Egész héten remekül dolgozott mindenki és ha így folytatjuk akkor biztosan elérjük minimális célunkat."
 
Győr-Nyíregyháza 2-1
 
Klausz László: "Nagyon örülök ennek a három pontnak, mivel egy nagyon jó csapatot győztünk le, ami a legjobb felállásában tudott ma pályára lépni. Egy ki-ki mérkőzést játszottunk, ugyanúgy nyerhetett volna az ellenfél is, talán még több helyzete is volt, mint nekünk, de a mai napon a munka mellett a szerencse is velünk volt."
 
Feczkó Tamás: "Az első huszonöt percben nagyon jól játszottunk, megszereztük a vezetést, utána százszázalékos ziccerünk volt. Ezután belehibáztunk egy labdakihozatalba, amivel felhoztuk az ETO-t, de a második félidő alapján nevetségesek vagyunk, hogy ezt a mérkőzést nem nyertük meg gólokkal."
 
Ajka-Budaörs 2-1
 
Kis Károly: "Edzői szempontból nehéz mérkőzés volt. A Budaörs az életéért küzdött, meg is tett mindent, hogy életben maradjon, de a győzelmünk teljesen megérdemelt. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, és megújultunk a kapott gól után is."
 
Toldi Gábor: "Rendkívül passzív első félidő után a másodikban mindent megtettünk, és sikerült is egyenlítenünk. Az ellenfélnek is voltak lehetőségei, és rendkívül fájó, hogy a végén egy szabadrúgás után kaptunk gólt."
 
DVTK-Szentlőrinc 1-0
 
Dragan Vukmir: "A mai nap legfontosabb feladata a 3 pont megszerzése volt, amit teljesítettünk. Gratulálok a saját játékosaimnak, nagyon akartak, küzdöttek, mindenki tisztában volt a mai meccs fontosságával. Nem volt könnyű a nagy nyomás miatt, de jó időben szereztük az első gólt. Utána az ellenfél kontrából és pontrúgásokból próbált veszélyeztetni, de jól zártuk a területet. Védekezésben kellőképpen agresszívak voltunk, támadásban azonban kapkodást láttam, ami miatt rendre elrontottuk az utolsó passzokat. Még jobban meg kell ismerni egymást, illetve többet kell birtokolni a labdát, amihez még több munkára van szükség."
 
Marián Sluka: "Elsősorban gratulálok a DVTK-nak a győzelemhez! Szomorú vagyok, mivel a pályán látott játék alapján nem érdemeltünk vereséget. Rossz passzban vagyunk, és ki kell mondani, hogy a mi védekezési hibánkból kaptuk a gólt. Az első félidőben működött, amit elterveztünk, egyedül az egy az egy elleni agresszív párharcokat hiányoltam. Ebben a hazaiak fölénk nőttek. Két játékosunk is megsérült, nem akarok belemenni a részletekbe, hogy labda is volt, de úgy tűnik, eltört a bokája az egyik legfontosabb játékosunknak. Reméltük, hogy sikerült eredményt elérni, ezért a szünetben kicsit hangosabban beszéltem a játékosokkal. A második félidőben már a régi Szentlőrincet láttuk a pályán, nagyon szervezett, akaratos és végül egy ki-ki mérkőzést játszottunk a nagyon erős DVTK-val. Sajnos hiányzott egy kis minőség az előre játékban. Bízom benne, hogy megértették, hogy vissza kell térni a régi felfogáshoz, és akkor ismét jönni fognak az eredmények."
 
Csákvár-Haladás 0-0
 
Tóth Balázs: "Nagyon jó csapat ellen sikerült átlépnünk a saját árnyékunkat és pontot szereznünk. Igazi csapatként működtünk, ez biztató az utolsó négy fordulóra nézve."
 
Németh Szabolcs: "Hiányérzetem van, mert több ziccerünk volt, mint a hazaiaknak, és a meccslabdát is mi hibáztuk el."
 
Vasas-Tiszakécske 4-0
 
Kuttor Attila: "Egy jó futballt bemutatva, ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattunk. Amíg nem húzzák meg a vonalat matematikailag, addig nem jutottunk fel! Komoly előnyünk van és a gólarányunk sem rossz. Bízunk benne, hogy semmi olyan nem történik, ami esetleg befolyásolja az utolsó mérkőzéseket. A következő fordulókban teljesen mindegy, mikor húzzák meg a vonalat, mi minden meccsen győzelemre fogunk játszani!"
 

Visinka Ede: "Sajnos, nem voltunk egyenrangú partnerek a mai mérkőzésen, így ilyen arányban is megérdemelten győztek ellenünk. Ennyi van a két csapat között. Mindemellett kaptunk ma két könnyű gólt, amelyek elkerülhetők lettek volna. Ezt a mérkőzést nagyon gyorsan el kell felejtenünk és készülnünk kell a Siófok ellen. Azon a mérkőzésen sokkal több kell az eredményes szerepléshez. A mai meccsen 5 kulcsjátékost pihentettem, akik a tavaszi menetelés minden meccsén pályára léptek és a Csákvár ellen már kicsit tompábbak voltak. Szerettem volna frissíteni és másoknak is lehetőséget adni, hiszen a keretben mindenki szorgalmasan dolgozik. Nagyon nagy köszönet jár a szurkolóknak, akik Budapestre is elkísértek bennünket és szurkoltak nekünk. A véghajrában óriási szükség lesz a segítségükre, együtt elérhetjük céljainkat."
 

Siófok-Dorog 1-1
 
Domján Attila: "Kényelmesen kezdtük a mérkőzést, örülhetünk, hogy csak egygólos hátránnyal mehettünk a szünetre. A második félidőben sem javult sokat a játékunk, de egy jó eltalált lövésnek egy pontot köszönhetünk."
 
Fenyvesi László: "Jól játszottunk, mindent megtettek a játékosok a három pont megszerzéséért, még emberhátrányban is volt a találkozó végén meccslabdánk, de sajnos kimaradt. Győzelmet érdemeltünk volna, meg kellett azonban elégednünk az egy ponttal."
 
Soroksár-Budafok 3-0
 
Lipcsei Péter: "Az ellenfél öt védővel állt fel, ezért nehéz volt feltörni a védekezését. Mivel a szünetben egy góllal vezettünk, számítottam rá, hogy a Budafok többet támad majd, emiatt nekünk is több lehetőségünk lesz kontrázni. Így is történt, gyönyörű gólokat szereztünk, jól futballoztunk."
 
Csizmadia Csaba: "Az első félidőben a stabilitáson volt a hangsúly, de picit tompábbak voltak játékosaim. A tizenegyes lélektanilag befolyásolta a mérkőzést. Nagy helyzettel kezdtük a második félidőt, de a második hazai gól eldöntötte a találkozót."
 
A Kecskemét-Szeged rangadó ma 20 órakor kezdődik. 
 
Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC